Svenska PEN uppmanar nordiska regeringar att agera efter fängslande av författare och poeter i Iran

😶 Yttrandefrihet. Svenska PEN, Dansk PEN, Norsk PEN och PEN Finland publicerar ett gemensamt brev riktat till våra regeringar. Minst 21 författare, 57 journalister samt mer än 100 kulturarbetare inom konst, musik, teater och film har fängslats under det folkligt upproret mot den totalitära, religiösa regimen i Iran.
”Vi fördömer å det kraftfullaste dessa utomrättsliga gripanden och hårda domar och vi uppmanar våra länders regeringar att göra detsamma. De nordiska ländernas regeringar bör gå samman och göra allt som står i deras makt för att denna kriminella regim ska tyglas och ställas till svars för sina brott mot författare, poeter, konstnärer och övriga civila medborgare i landet”, skriver PEN.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Från dataspel till världar i bokform

Stefan Gadnell – Skaparen av 90-talets spelsuccé och Akvarellkonstnär

Stefan Gadnell, känd som skaparen av det svenska succéspelet BackPacker från 90-talet, är idag en framstående akvarellmålare och författare.

Carina Österholm släpper uppföljare till Identiteten

I den spännande romanen Gropen, en fristående uppföljare till Identiteten, återvänder vi till poliskommissarie Lars Jeppson och hans kollegor vid Göteborgspolisen. De konfronteras med en mörk härva av människohandel och mord,