Amazon säljer böcker för att locka Prime-kunder

📦 Amazingconversion. Har du sett att Amazon.se har lockpriser på vissa böcker? Förträdesvis första boken i en serie. De säljs med så litet påslag på fpriset att det knappast är lönsamt. Kunden lockas med gratis frakt om hen lägger några varor till i korgen – och blir Primemedlem (30 dagar gratis). Förutom att Amazon därefter får intäkt i form av medlemsavgiften (59 kr/mån) så visar siffror att en Prime-medlem som går in på sajten handlar 74 % av gångerna, jämfört med 13 % för en icke-medlem, skriver Digital Commerce 360. Vilket redan det är högt över andra ehandlares konverteringsgrad (3-6 %). Siffrorna gäller USA och kanske inte går att översätta rakt av, ungefär som produktbeskrivningarna på Amazon.
Amazon lockar Prime-medlemmar med Prime Video där man kan se efterlängtade uppföljare till Sagan om Ringen och En prins i New York.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.