Amazon säljer böcker för att locka Prime-kunder

📦 Amazingconversion. Har du sett att Amazon.se har lockpriser på vissa böcker? Förträdesvis första boken i en serie. De säljs med så litet påslag på fpriset att det knappast är lönsamt. Kunden lockas med gratis frakt om hen lägger några varor till i korgen – och blir Primemedlem (30 dagar gratis). Förutom att Amazon därefter får intäkt i form av medlemsavgiften (59 kr/mån) så visar siffror att en Prime-medlem som går in på sajten handlar 74 % av gångerna, jämfört med 13 % för en icke-medlem, skriver Digital Commerce 360. Vilket redan det är högt över andra ehandlares konverteringsgrad (3-6 %). Siffrorna gäller USA och kanske inte går att översätta rakt av, ungefär som produktbeskrivningarna på Amazon.
Amazon lockar Prime-medlemmar med Prime Video där man kan se efterlängtade uppföljare till Sagan om Ringen och En prins i New York.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.