Stort publiktryck på dragsagostund

Det är många som vill gå på dragsagostund i Malmö och Trelleborg. Arkivbild: Seth Wenig/AP/TT.

Sagostunden Drag Story Hour har mötts av hot och hat – men också starkt engagemang och värme. Enligt SVT är publiktrycket hårt på biblioteken i Malmö och Trelleborg.

– Det tog ungefär 35 minuter innan alla biljetter var fullbokade. Det är ju kostnadsfritt, men intresset är jättestort, säger Torbjörn Nilsson, stadsbibliotekarie i Malmö till SVT:s Kulturnyheterna.

I slutet av oktober fick sagostunden med dragshowartisterna på biblioteket i Olofström ställas in och hållas digitalt på grund av hot som riktats mot biblioteket. När sagostunden skulle hållas i Malmö i november vidtog stadsbiblioteket extra säkerhetsåtgärder för att kunna genomföra evenemanget.

Inför sagostunderna i Trelleborg gav Sverigedemokraternas tillträdande ordförande i kulturnämnden direktiv om att stoppa arrangemanget. Men efter en omröstning i kulturnämnden kommer sagostunderna att hållas som planerat.

– Vi hade två sagostunder planerade från början, men vi har fått utöka med en till. Det är glädjande, säger Michael Nordberg, biblioteks- och kulturskolechef i Trelleborg till Kulturnyheterna.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Ola Nilsson släpper novellsamling

Regelriket är ett porträtt av sonen och den förlorade modern, men också en samling berättelser om livets förutsättningar och bristningsgränser, om konst, trasig kärlek och mänskliga relationer i blixtbelysning.

Carina Österholm släpper uppföljare till Identiteten

I den spännande romanen Gropen, en fristående uppföljare till Identiteten, återvänder vi till poliskommissarie Lars Jeppson och hans kollegor vid Göteborgspolisen. De konfronteras med en mörk härva av människohandel och mord,

Från dataspel till världar i bokform

Stefan Gadnell – Skaparen av 90-talets spelsuccé och Akvarellkonstnär

Stefan Gadnell, känd som skaparen av det svenska succéspelet BackPacker från 90-talet, är idag en framstående akvarellmålare och författare.