Stort publiktryck på dragsagostund

Det är många som vill gå på dragsagostund i Malmö och Trelleborg. Arkivbild: Seth Wenig/AP/TT.

Sagostunden Drag Story Hour har mötts av hot och hat – men också starkt engagemang och värme. Enligt SVT är publiktrycket hårt på biblioteken i Malmö och Trelleborg.

– Det tog ungefär 35 minuter innan alla biljetter var fullbokade. Det är ju kostnadsfritt, men intresset är jättestort, säger Torbjörn Nilsson, stadsbibliotekarie i Malmö till SVT:s Kulturnyheterna.

I slutet av oktober fick sagostunden med dragshowartisterna på biblioteket i Olofström ställas in och hållas digitalt på grund av hot som riktats mot biblioteket. När sagostunden skulle hållas i Malmö i november vidtog stadsbiblioteket extra säkerhetsåtgärder för att kunna genomföra evenemanget.

Inför sagostunderna i Trelleborg gav Sverigedemokraternas tillträdande ordförande i kulturnämnden direktiv om att stoppa arrangemanget. Men efter en omröstning i kulturnämnden kommer sagostunderna att hållas som planerat.

– Vi hade två sagostunder planerade från början, men vi har fått utöka med en till. Det är glädjande, säger Michael Nordberg, biblioteks- och kulturskolechef i Trelleborg till Kulturnyheterna.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.