Dagens 28 december 2022

🤯 Chockrabatt. Flera fristående brittiska förlag är upprörda över bokhandelskedjan Waterstones krav på rabatter inför januarirean. The Bookseller rapporterar att Waterstones krävt 85 % i rabatt på vissa bästsäljande frontlist-titlar som de räknar med att ha för mycket kvar av i lager efter julhandeln. Det handlar om nya böcker utkomna de senaste månaderna.

🚀 Bästa Sci-fi. Sajten Collider har sammanställt en lista med de tio bästa science fiction-romanerna utgivna de senaste tio åren, utifrån diskussioner i sci-fi-grupper på Reddit. Bland titlarna hittar vi ett par som är översatta och utgivna på svenska, exempelvis Ull av Hugh Howey, Uppdrag Hail Mary : ensam i rymden av Andy Weir, Dark matter av Blake Crouch, Rött uppror av Pierce Brown och Utandning av Ted Chiang. Men även ett par ej översatta som Children of Time av Adrian Tchaikovsky, All Systems Red av Martha Wells, We Are Legion av Dennis E. Taylor och The Long Way to a Small, Angry Planet av Becky Chambers. Blake Crouch har två titlar på listan varav Recursion inte ser ut att finnas på svenska.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Johanna Melén med ny bok om länderna i Putins skugga

Imperiehunger är en bok om de självständiga länder som genom historien dominerats av Ryssland och som fortfarande drygt tre decennier sedan Sovjetunionens fall kämpar för att ses som något annat än före detta sovjetrepubliker.