Hanna Wesslén debuterar med en spänningsroman

Hanna Wesslén. Fotograf: Mats Wesslén.

Böcker har alltid varit en viktig del av mitt liv och jag drömde tidigt om att bli författare. I början av 2020 tog jag tag i skrivdrömmen och påbörjade manuset till Sprickan i fasaden

Jag skriver helst på morgonen, när allt är tyst och lugnt. Idéer dyker upp när jag har tid att reflektera, på promenader eller när jag ska sova. Det gäller att snabbt skriva ner dem, innan de försvinner. 

Böcker är ett sätt att resa och uppleva nya miljöer. Att få chansen att se världen ur någon annans perspektiv. Det är avkoppling och spänning på samma gång. 

Jag vill skriva sådant som jag tycker om att läsa. Spänningsromaner med parallella handlingar som vävs samman genom intrigen tilltalar mig, både som läsare och författare. Research är en rolig och viktig del i skrivprocessen. Det återspeglas i boken genom att välbekanta miljöer runt Stockholm varvas med Katmandus bergssluttningar. 

Förutom skrivandet är skidåkning och vandring stora intressen. Jag är uppvuxen på Lidingö och bor med familjen i Täby.

Sprickan i fasaden

Sprickan i fasaden

Mörka vindar sveper över Nepal 2002 där ett inbördeskrig sliter sönder landet. Tidigare kampsportmästaren Emelie Ekberg befinner sig sen länge i Katmandu. Hon arbetar för en anonym hjälporganisation med kontroversiella metoder.

När ett uppdrag att stoppa en illegal vapenleverans går snett blir Emelie oskyldigt misstänkt för mord. Spåren pekar mot hennes hemland Sverige. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

En balansgång i ondska

Anne Agardhs ”Med slavar i lasten” är en historisk roman baserat på ett verkligt livsöde; en svensk man som var slavhandlare på 1700-talet.

För tjugo år sedan ville Anne Agardh veta mer om sin släkt.

Gnistrande intelligent om kärlek och vänskap

Irländska Caroline O’Donoghue har jämförts med Sally Rooney och driver prisbelönta podden Sentimental Garbage. Hon skrev Kapitlet Rachel för att muntra upp sig själv under pandemin. Resultatet blev en roman som tagit henne en bra bit på vägen mot litterär stjärnstatus.

Tre familjers vardagsliv och reflektioner på ett krig i Europa.

Boken ”Utan ord ingen mening” skildrar tre familjers vardagsliv och deras reflektioner på det nya världsläget. Deras frustation riktar sig mot Putin, hur han från ett rikt och i stort sätt relativt gott förhållande med västvärlden raserar Rysslands kommunikation med Europa och USA genom sitt anfallskrig mot Ukraina.