Hanna Wesslén debuterar med en spänningsroman

Hanna Wesslén. Fotograf: Mats Wesslén.

Böcker har alltid varit en viktig del av mitt liv och jag drömde tidigt om att bli författare. I början av 2020 tog jag tag i skrivdrömmen och påbörjade manuset till Sprickan i fasaden

Jag skriver helst på morgonen, när allt är tyst och lugnt. Idéer dyker upp när jag har tid att reflektera, på promenader eller när jag ska sova. Det gäller att snabbt skriva ner dem, innan de försvinner. 

Böcker är ett sätt att resa och uppleva nya miljöer. Att få chansen att se världen ur någon annans perspektiv. Det är avkoppling och spänning på samma gång. 

Jag vill skriva sådant som jag tycker om att läsa. Spänningsromaner med parallella handlingar som vävs samman genom intrigen tilltalar mig, både som läsare och författare. Research är en rolig och viktig del i skrivprocessen. Det återspeglas i boken genom att välbekanta miljöer runt Stockholm varvas med Katmandus bergssluttningar. 

Förutom skrivandet är skidåkning och vandring stora intressen. Jag är uppvuxen på Lidingö och bor med familjen i Täby.

Sprickan i fasaden

Sprickan i fasaden

Mörka vindar sveper över Nepal 2002 där ett inbördeskrig sliter sönder landet. Tidigare kampsportmästaren Emelie Ekberg befinner sig sen länge i Katmandu. Hon arbetar för en anonym hjälporganisation med kontroversiella metoder.

När ett uppdrag att stoppa en illegal vapenleverans går snett blir Emelie oskyldigt misstänkt för mord. Spåren pekar mot hennes hemland Sverige. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.