Denna artikel sponsras av författare/förlag

WAPI söker en Sälj- och marknadschef

Vill du bli en del av WAPIs fantastiska redaktions- och produktionsteam med bas mitt i Malmö? Och vill du arbeta på ett förlag som länge varit experter på ljudböcker men nu också ger ut fysiska böcker?

I så fall kan du vara den vi söker. Om du drivs av utveckling och att finna nya lösningar i en föränderlig bransch, och dessutom älskar att arbeta med författare och deras böcker för att de ska nå så många lyssnare och läsare som möjligt – sök!

WAPI är ett av Sveriges ledande ljudboksförlag, med författarframgångar som Christina Larsson, Veronica Sjöstrand, Caroline och Leffe Grimwalker och Kalle Löfqvist på listan. 2021 köpte Gyldendal (Danmark) WAPI, och WAPIs utgivning finns nu på flera språk. Vi är mitt i en spännande utveckling med att bygga vår utgivningsprofil och skapa författarrelationer och samarbeten för kommande år och vi vill gärna göra det tillsammans med dig.

Du får ansvaret för att:

  • Presentera de fyra säsongernas böcker och hålla backlisten aktiverad
  • Ha kontinuerlig kontakt med ljudbokstjänsterna och tillsammans med dem arbeta med våra ca 100 nyheter om året, plus vår levande backlist
  • Arbeta med skräddarsydd nyhetslansering och särskilda säljinsatser
  • Träffa de svenska återförsäljarna och presentera det kommande tryckta programmet (inbundet och pocket), avtala priser och kampanjer
  • Ha ett kommersiellt samarbete med redaktionen kring nya titlar, författarskap, omslag, texter och genre
  • Bidra till budgetarbetet och göra estimat och löpande analys av försäljningen
  • Ansvara för lanseringsmöten med författarna och hjälpa till med att aktivera innehåll i alla viktiga SoMe-kanaler

En markant profil som vill vara en aktiv del av ett dynamiskt förlags vardag
Du är en möjlig kandidat om du har erfarenhet av marknadsföring, kommunikation och/eller försäljning och brinner för digitala produkter, särskilt ljudböcker, men också kan den fysiska bokmarknaden.
Du drivs av försäljning och att skapa framgångar för författarna tillsammans med tjänsterna och vill vara en aktiv samarbetspartner i att sätta det starkaste utgivningsprogrammet, både innehållsmässigt och sett till utgivningstidpunkt och strategi.
Du är både strategisk och utförande och tar gärna ansvar, är proaktiv, utåtriktad och med en kreativ vinkel på uppgiftslösningen. Dessutom arbetar du strukturerat och kan bevara överblicken med många deadlines och många olika relationer och kan se nya möjligheter i en bransch som befinner sig i stor utveckling.

Intresserad?
Önskar du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta VD Jenny Thor på:
jennythor@wordaudio.se

Din ansökan
Skicka din ansökan så snabbt som möjligt och senast den 13 januari 2023 till:
WAPI söker en Sälj- och marknadschef I Gyldendal (emply.com)
Vi inkallar till samtal löpande. Tillträde så snart som möjligt.

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll är artiklar som finansieras av förlag eller författare som vill förmedla information om sina böcker. Det kan även vara andra företag med tjänster eller produkter, främst relaterade till böcker. Är du intresserad av att köpa sponsrade artiklar så kontakta en av våra säljare på sales@boktugg.se. Läs mer om våra alternativ för annonsering

sales@boktugg.se