Här är de fem debutanter som kan vinna Katapultpriset 2022

Skönlitterära sektionen i Sveriges Författarförbund har nominerat fem författare till Katapultpriset. Priset delas ut till 2022 års bästa skönlitterära debut. 

– Bland årets nominerade böcker hittar vi modiga teman och egensinniga språkuttryck, från det koncentrerade och minimalistiska till det expansiva och sockriga. Det politiska tränger in i det privata, världar skapas och rämnar, i ett sökande efter minnen, identitet och tillhörighet, skriver juryn i ett pressmeddelande. 

De nominerade författarna och böckerna är:

Katapultkvällen, då vinnaren offentliggörs, äger rum i samband med Littfest i Umeå den 17–19 mars.

Katapultpriset

Katapultpriset är ett litterärt pris som instiftades av Sveriges Författarförbund 1991. Priset delas ut till en skönlitterär författare, prosaist eller lyriker, som debuterat under föregående år. Bland tidigare pristagare finns Alexander Skantze, Cilla Naumann, Ida Börjel och Stina Stoor.

Sponsorer av priset är Aftonbladet, Ahlander Agency, Bokusgruppen, Bonnierförlagen, Dagens Nyheter, Expressen, Natur & Kultur, Nordin Agency, Norstedts, Salomonsson Agency, Svenska Dagbladet och Västerbottens-Kuriren.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.