Denna artikel sponsras av författare/förlag

Bokförlaget Forum söker kommunikationsstrateg (föräldravikariat)

Vill du vara med och lansera böcker för flera av landets främsta författare? Bokförlaget Forum, Bonnierförlagen söker nu en Kommunikationsstrateg under ett år när vår kollega är på föräldraledighet. Det är viktigt att du brinner för stark, relevant kommunikation och gillar att jobba strategiskt och långsiktigt. Du har ett starkt intresse för litteratur och vill vara med och arbeta för att läsning fortsatt ska klara konkurrensen med andra medier.

Det här erbjuder vi dig

I rollen som Kommunikationsstrateg kommer du att ha en mycket viktig funktion i arbetet med att planera, lansera och projektleda ett flertal lanseringar samtidigt som du stöttar övriga projektledare i team Forum/Fakta i arbetet med samtliga lanseringar på förlaget.

Du kommer med ett långsiktigt perspektiv arbeta mycket nära både förlaget, kommunikationsavdelningen och säljavdelningen. Du har en central roll i att långsiktigt utvärdera, utveckla och förvalta hela författarskap och deras varumärken och se till att hålla ihop lanseringar i flera format och kanaler.

Vad innebär rollen

Vi söker nu en Kommunikationsstrateg som tar lanseringsansvar för vår skönlitterära utgivningslinje. Ansvaret omfattar bl.a. marknadsföringsbudget, framtagande av lanseringsstrategi för enskilda titlar/grupper medverkan i utgivningsmöten, i omslagsprocesser, m.m. Det innebär ett tätt samarbete med såväl litterära chefer, förläggare, redaktörer som med kommunikationsteamet.

Teamet består av en ytterligare två Kommunikationsstrateger, marknadschef, flera projektledare och koordinator.

Kvalifikationer

Du som söker rollen bör ha tidigare erfarenhet av strategisk kommunikation, marknadsföring, utformning av digitala kampanjer, lanseringsarbete, budgetering, projektledning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av bokbranschen för snabb start. Samt vana av att hantera kontakt med externa byråer och agenter.

Andra värdefulla kompetenser är:

  • Hög social kompetens. Du drivs av att ha många olika kontaktytor, skapa hållbara samarbeten och långvariga relationer.
  • Kunna utveckla effektiva, förnuftiga och genomförbara lösningar på problem.
  • Förståelse för strategier och prioriteringar inom verksamheten, och tillämpar denna kunskap för att uppnå uppsatta mål.
  • En bred förståelse för trender och utveckling inom kommunikations- och marknadsföringsområdet.
  • En relevant akademisk utbildning.

Ansökan

Välkommen med din ansökan. Vi tillämpar löpande urval och sista ansökningsdag är den 12 Jan 2023.

Önskat tillträde i Mars eller enligt överenskommelse finns möjlighet att arbeta 50 eller 100%.

Rollen rapporterar till Marknadschef Pia-Maria Falk. För mer information är du välkommen att kontakta piamaria.falk@bonnierforlagen.se Facklig representant för Unionen är Emily Hall, emily.hall@maxstrom.se Vi eftersträvar ökad mångfald och kommer att beakta detta i vårt urval. Välkommen med din ansökan.

Om bokförlaget Forum
Bokförlaget Forum är ett av Sveriges största allmänutgivande förlag med många av landets mest populära författare. I bokförlaget ingår även Bonnier Fakta och Lovereads. Vi ger ut både svensk och översatt skön- och facklitteratur. Vi brinner för starka berättelser och att sprida kunskap inom aktuella ämnen. ”Det bästa inom varje genre” har varit vår ledstjärna sedan förlaget grundades 1944. Vi ingår i Bonnierförlagen, Sveriges största förlagshus. Våra värderingar – öppenhet, respekt, kvalitet, mod och affärsmässighet – är ledstjärnor i vårt arbete och präglar vår företagskultur. Läs mer om vad Bonnierförlagen som arbetsgivare erbjuder dig på https://www.bonnierforlagen.se/jobba-hos-oss/

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll är artiklar som finansieras av förlag eller författare som vill förmedla information om sina böcker. Det kan även vara andra företag med tjänster eller produkter, främst relaterade till böcker. Är du intresserad av att köpa sponsrade artiklar så kontakta en av våra säljare på sales@boktugg.se. Läs mer om våra alternativ för annonsering

sales@boktugg.se