Tom Hanks till galapremiär för ”A man called Otto” i Stockholm

Mariana Trevino och Tom Hanks i en scen ur "A man called Otto". Foto: Niko Tavernise/SF Studios/TT,

Tom Hanks kommer till Stockholm för galapremiären av den amerikanska versionen av ”En man som heter Ove” den 13 december.

När Tom Hanks spelar Fredrik Backmans grinige äldre man på vita duken får filmen titeln A man called Otto. Filmen har svensk premiär den 13 januari, men redan en månad tidigare, på luciadagen, kommer filmstjärnan till Sverige för att gå på röda mattan, uppger filmbolaget SF Studios.

Även motspelaren Mariana Trevino och regissören Marc Foster kommer till premiären i Stockholm, liksom Hanks fru Rita Wilson, som är en av filmens producenter.

Filmen är en av SF Studios största satsningar i bolagets historia.

”Att Tom Hanks är på plats för galapremiären av ’A man called Otto’ i Stockholm den 13 december är helt enkelt en dröm som blir verklighet. Att dessutom enastående talanger som Mariana Trevino, Marc Forster och Rita Wilson är på plats gör det utan tvekan till en av de stora milstolparna, och en fantastisk dag, i SF Studios snart 103-åriga historia”, säger SF Studios vd Michael Porseryd i ett pressmeddelande.

Rolf Lassgård spelade huvudrollen i den svenska filmversionen av En man som heter Ove, som baserades på Fredrik Backmans roman med samma namn. Boken har blivit en internationell bästsäljare, inte minst i USA. Den svenskspråkiga filmen sågs av hela 1,7 miljoner biobesökare och nominerades till två Oscar, bland annat för bästa icke engelskspråkiga film.

Text: Mikael Forsell/TT

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.