Örjan Sölvell debuterar med en historisk roman

Jag har tillbringat mitt yrkesverksamma liv som professor i ekonomi på Handelshögskolan i Stockholm. Som nybliven pensionär ger jag nu ut min första roman.

Romanen “Mühlenbock & Hammar – en grosshandlardröm i 1800-talets Göteborg” bygger på historiska personer och händelser men har dramatiserats av mig. Boken täcker perioden 1856, då murargesällen Friedrich anländer till Göteborg, fram till 1923 då Frida i generation två går bort. Boken är indelad i “tre drömmar”.

Jag har skrivit boken utifrån gedingen släktforskning som jag sysslat med under många år. Nu under pandemin när jag läste om Per-Anders Fogelströms “Mina drömmars stad” fick jag idén att berätta historien i roman-form.

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.