Dagens 22 november 2022

👨‍🚀 Dödsfall. Den amerikanska science fiction-författaren Greg Bear är död. Hans första novell publicerades 1967 och han började skriva på heltid 1975. Bear skrev mer än 50 böcker, bland annat inom Star Trek och Star Wars-universumen. Han vann flera stora SF-priser som Nebula, Hugo och Robert A. Heinlein Award. På svenska finns Star Wars Bridge Novel: Farofylld planet (2020) utgiven. Greg Bear blev 71 år.

👀 BackOnFacebook. Den skånska bokhandelns sida som stängdes av Facebook utan förvarning, som Boktugg tidigare berättat, är nu tillbaka online. Akademibokhandeln Center Syd kan därmed informera sina kunder om kommande julsigneringar och fortsätta dela boktips. Via kontakter lyckades de nå innanför Facebooks murar för att rätta till avstängingen (som uppenbarligen skett av misstag) men någon förklaring eller ursäkt har de inte fått från Facebook.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Den här artikeln är möjlig tack vare

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Vill du bidra med mindre belopp går det bra att swisha på 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.