Emelie de Lancey debuterar med en barnbok om en skogsbrand

Emelie de Lancey. Foto: Sara Elisabet Lindström

Min inspiration till Det brinner i skogen! kom en sommar då jag jobbade med skogsbränder och flera andra naturkatastrofer. Jag har länge varit fascinerad av kriser och jobbar sedan ett par år inom krisberedskap. Efter ett arbetspass började jag fundera på hur barn uppfattar kriser och vilka frågor som barn kan tänkas ställa. Dessa tankar blev anteckningar i min mobiltelefon, som så småningom blev ett utkast till ett bokmanus och till sist fanns Det brinner i skogen!

Att boken handlar om just skogen är inte så konstigt, då skogen är den plats där jag tänker som allra bäst och där jag känner mig som tryggast. Det kändes fint att få hylla denna underbara natur genom en barnbok och dessutom väva in mina egna barndomsminnen från Smålands skogar i små detaljer.

Jag hoppas att min barnbok kan få bidra till en spännande sagostund! Och vem vet, kanske kan den inspirera en nyfiken liten läsare till att också fascineras av kriser?

Det brinner i skogen!

Det brinner i skogen!

Freddie är hos farmor och farfar i deras  stuga i skogen. Plötsligt ser hon stora lågor  som sprider sig på andra sidan sjön. 
Det brinner! ropar Freddie.
Freddie och familjen måste lämna stugan  tills branden är under kontroll.
Det känns läskigt i magen, tycker Freddie. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

En balansgång i ondska

Anne Agardhs ”Med slavar i lasten” är en historisk roman baserat på ett verkligt livsöde; en svensk man som var slavhandlare på 1700-talet.

För tjugo år sedan ville Anne Agardh veta mer om sin släkt.

Adoptionsdrama i inbördeskrigets skugga

En utplånad bondby på Sri Lanka och två överlevande systrar som inte känner varandras existens tar oss in i ett virrvarr av händelser och en hel palett av människoöden både på den mytomspunna ön samt i Sverige och Frankrike.