Dagens 16 november 2022

💰 BookTokForSale. Fans som hyllar böcker pĂ„ TikTok under hashtagen BookTok sĂ€ljer stora mĂ€ngder böcker. Nu har de stora förlagen börjat intressera sig för det samtidigt som videokreatörerna vill fĂ„ betalt, skriver The Guardian. Det finns kreatörer som för tvĂ„ Ă„r sedan tog 300-400 pund per sponsrat inlĂ€gg som idag kan fĂ„ 8000 pund för tvĂ„ videos. Samtidigt skapar det en svĂ„r balansgĂ„ng nĂ€r Booktokers ska recensera böcker frĂ„n samma förlag som de fĂ„tt betalt av.

đŸ“č Videopodcasts. Spotify lanserade i april video till podcasts i en handfull engelsktalande lĂ€nder sĂ„ att lyssnare Ă€ven kan se poddare i bild medan man lyssnar. I somras utökades med ytterligare ett par lĂ€nder men nu rullas funktionen ut över hela vĂ€rlden i 180 lĂ€nder, skriver Anchor.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren Àr journalist sedan 30 Är tillbaka och författare till mer Àn tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla vĂ„ra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka hĂ€r för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL