Dagens 14 november 2022

📙 Kvalitetslitteratur. Många förlag som ger ut kvalitetslitteratur idag, men majoriteten ges ut av ett relativt litet antal: under 2021 publicerades 75 procent av titlarna i underlaget av 18 förlag. Det är framförallt de små förlagen och de stora förlagshusen som ger ut litterära titlar, medan få medelstora förlag har den typen av utgivning. Villkoren skiljer sig mycket stort mellan de stora och de små förlagen, och de senare framhåller litteraturstödet som avgörande för sin verksamhet. Det framgår av en ny rapport om kvalitetslitteraturen från Förläggareföreningen som släpps idag.

🧹 Dödstädningsboksuppföljare. Margareta Magnusson har fått ett internationellt genombrott med boken Döstädning som just nu blir tv-serie med Amy Poehler (premiär 2023). Nu har Canongate köpt de brittiska rättigheterna till The Swedish Art of Ageing (Levnadsråd från någon som troligtvis kommer dö före dig), skriver The Bookseller.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL