Per Törnqvist debuterar med Lika Olika

Per Törnqvist

Min bakgrund är inom scenkonsten. Jag gick ut Scenskolan 1991 och har arbetat som skådespelare, dramatiker och regissör. När såpoperorna var populära, så regisserade jag ett stort antal avsnitt av ”Vita Lögner” om någon kommer ihåg den.

De senaste arton åren arbetade jag som dramatiker, regissör och konstnärlig ledare på Moomsteatern i Malmö. Mooms är den enda helt professionella teatern i världen, där skådespelare med intellektuella funktionshinder är fast anställda enligt kollektivavtal.

En viktig grej för mej, var att ändra perspektiv så att den funktionshindrade, som ofta lever i en beroendesituation, istället fick bli avsändare istället för mottagare.

Därför min första bok (av planerade sex), där huvudkaraktärerna har Downs. Berättelsen genom dem, representation, identifikation och förebilder.

Lika olika

Lika olika

Emma och Kaspar har båda Downs syndrom och är bästevänner. En dag när de ska rita hur den andra ser ut inser de att de är väldigt lika. Skönt, tycker de. Det är bra att vara lika!

Men så kommer de på ... Emmas pappa har ju inte Downs syndrom, tantgrannen äter inte glass och Jakob sitter i rullstol. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,