Eböcker av Annie Ernaux togs bort från strömningstjänster

Några av Annie Ernauxs böcker i svens.k översättning. Foto: Claudio Bresciani/TT

Den som är sugen på att läsa litteraturpristagaren Annie Ernauxs böcker har det inte så lätt. På grund av avtalsförhandlingar har hennes e-böcker försvunnit från de svenska strömningstjänsterna, skriver Svensk Bokhandel.

Samtidigt har de de fysiska böckerna snabbt sålt slut och några ljudböcker är ännu inte inspelade.

– Vi vill göra ljudboken och då har vi bett om att få omförhandla villkoren med Gallimard, som är Ernauxs franska rättighetsinnehavare, och då behöver vi plocka ned e-böckerna tills vi har ett avtal som gäller för alla digitala format, säger Olle Lidbom, kommunikationschef på Norstedts förlagsgrupp, till Svensk Bokhandel.

Ernaux som e-bok finns dock fortfarande tillgänglig som styckköp eftersom de villkoren regleras i ett annat avtal. Tryckta böcker ska finnas tillgängliga i handeln nästa vecka, enligt Norstedts.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.