Eböcker av Annie Ernaux togs bort från strömningstjänster

Några av Annie Ernauxs böcker i svens.k översättning. Foto: Claudio Bresciani/TT

Den som är sugen på att läsa litteraturpristagaren Annie Ernauxs böcker har det inte så lätt. På grund av avtalsförhandlingar har hennes e-böcker försvunnit från de svenska strömningstjänsterna, skriver Svensk Bokhandel.

Samtidigt har de de fysiska böckerna snabbt sålt slut och några ljudböcker är ännu inte inspelade.

– Vi vill göra ljudboken och då har vi bett om att få omförhandla villkoren med Gallimard, som är Ernauxs franska rättighetsinnehavare, och då behöver vi plocka ned e-böckerna tills vi har ett avtal som gäller för alla digitala format, säger Olle Lidbom, kommunikationschef på Norstedts förlagsgrupp, till Svensk Bokhandel.

Ernaux som e-bok finns dock fortfarande tillgänglig som styckköp eftersom de villkoren regleras i ett annat avtal. Tryckta böcker ska finnas tillgängliga i handeln nästa vecka, enligt Norstedts.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer får det svåraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rädda mänskligheten från att dö ut.

Carina Österholm släpper uppföljare till Identiteten

I den spännande romanen Gropen, en fristående uppföljare till Identiteten, återvänder vi till poliskommissarie Lars Jeppson och hans kollegor vid Göteborgspolisen. De konfronteras med en mörk härva av människohandel och mord,

Från dataspel till världar i bokform

Stefan Gadnell – Skaparen av 90-talets spelsuccé och Akvarellkonstnär

Stefan Gadnell, känd som skaparen av det svenska succéspelet BackPacker från 90-talet, är idag en framstående akvarellmålare och författare.