När kommer Annie Ernaux-böcker som ljudbok på svenska?

Nobelpristagaren i litteratur 2022 - Annie Ernaux kan glädjas åt de svenska topplistorna. Nu saknas bara ljudböcker. Foto: Pressbild/Norstedts. Montage: Boktugg.

Bokhandlarna jublade när Annie Ernaux tilldelades Nobelpriset. För streamingtjänsterna var det glädjande att kunna erbjuda eboken. Men många undrar – hur går det med ljudboken. Vi frågade förlaget.

– Vi förhandlar digitala rättigheter, svarar Olle Lidbom, Kommunikationschef på Norstedts förlagsgrupp på frågan om det planeras ljudboksutgåvor på några titlar av Annie Ernaux.

En fördel i sammanhanget är förstås att hennes böcker inte är några tegelstenar. Flera av dem är kortromaner som därmed kan läsas in och produceras relativt snabbt. Det är inte heller så att författaren motsätter sig ljudboksutgåvor, på de svenska streamingtjänsterna finns ett par av hennes böcker som ljudböcker på engelska.

– Vi gläds även åt att Storytel Books finska förlag Gummerus också ger ut Ernaux och har gjort flera av hennes verk i ljudbok, säger Olle Lidbom.

Distributören Speed Logistics har haft problem med sitt it-system efter ett cyberangrepp för några veckor sedan, vilket Svensk Bokhandel var först att rapportera om.

Ni beställer tilltryck av hennes böcker nu, får ni ut böcker till återförsäljarna?
– Speed har inga problem längre, så böcker ska vi få ut!

På Bokus topplista har Ernaux plats 1-4 och plats 6-10 och hos Adlibris plats 1-7 med sina böcker. Så att många svenskar väntar på ljudböckerna är givet.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.