Akademibokhandeln öppnar tillfällig butik på Stockholms Central

Inför julhandeln gör Akademibokhandeln ett tillfälligt besök på Stockholms Central. Mellan 1 oktober i år och 9 januari 2023 kommer pop-up-butiken att ge förbipasserande resenärer möjlighet att i god tid, eller i sista minuten, köpa något till resan eller en present.

Det är dags för Akademibokhandeln att slå upp sin 3:e pop-up-butik, en temporär butik i miniformat med ett väl utvalt sortiment av böcker, pyssel, leksaker och mycket mer som passar för en resa eller present. Butiken kommer att ligga precis under skyltarna med avgående- och ankommande tåg på Stockholms Central mellan 1 oktober i år och 9 januari 2023.

– Syftet är att synas och att få visa upp vårt sortiment på en ny plats under en hektisk reseperiod. Vi vill ge tågresenärerna chansen att handla sina sista-minuten-klappar på ett enkelt sätt. För oss är det också viktigt att sprida läsglädje och uppmuntra till kreativitet. Tanken är att här ska det finnas något för alla smaker, säger Johan Junehed, Försäljningschef på Bokusgruppen.

De tidigare pop-up-butikerna har legat på vitt skilda platser och har varit populära nedslag för kunderna. Bland annat besökte pop-up-bussen semesterorter från Piteå i norr till Malmö i söder under pandemisommaren 2021. Och i Tyresö Centrum slog en temporär butik upp portarna inför julen 2021. Nya butiksformat är en viktig del för Akademibokhandeln att möta kunderna där de är och samtidigt testa nya koncept och sortiment.

– Pop-up-formatet är ett effektivt sätt för oss att visa upp oss på nya ställen. Det ger nya kunder chans att se och upptäcka vårt sortiment. Det är också en viktig del i vår strategi för fysisk butik, som fortsatt står sig stark, avslutar Johan Junehed.

Pressrelease

Pressrelease

Vi publicerar utvalda pressreleaser för att kunna länka till dem i våra nyhetsbrev och notiser. Förlag och andra i bokbranschen är välkomna att skicka sina pressreleaser till tips@boktugg.se Kanske publicerar vi releasen, kanske gör vi en egen nyhet på den. Vi läser i alla fall alla inkomna nyhetstips även om vi inte kan svara på alla mejl.

tips@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.