Norstedts och Sandqvist i varumärkessamarbete på Bokmässan

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Inspirerad av en bok, tillverkad i hållbara material – årets mest stilrena ryggsäck för alla bokälskare säljs exklusivt i Norstedts monter på Bokmässan.

Tillsammans med det svenska märket Sandqvist kan Norstedts presentera den perfekta väskan för bokälskare. Ryggsäcken finns i två färger och säljs enbart i Norstedts monter på Bokmässan. 
– Vi ser ryggsäcken som en hyllning till boken, bokläsarna – och Bokmässan. Vi har alla gått runt med tunga kassar fulla av böcker på Bokmässan, säger Sara Dobareh, kommunikationsansvarig på Norstedts förlag. Det sliter på både kroppen och miljön. Den här ryggsäcken är perfekt för mässbesökaren, den är skön att bära och inte minst är den snygg! Dessutom får alla dina bokfynd plats i den.


ANNONS


Norstedts är Sveriges äldsta förlag och har sedan 1823 givit ut svensk och utländsk skönlitteratur, sakprosa, biografier samt faktaböcker om mat, hälsa och trädgård – och närmare 30 Nobelpristagare.
– När vi träffade Sandqvist kände vi på en gång att vi delar värderingar kring kvalitet, hållbarhet och berättande. Vi satte snabbt konceptet ”Bärande berättelser”, säger Sara Dobareh. 

Ryggsäck istället för kasse på Bokmässan? Fotograf: Elvira Glänte.

Sandqvist grundades 2004 och tillverkar väskor och ryggsäckar i kvalitativa, hållbara material. Utbudet präglas av noga genomtänkt skandinavisk design med väskor tillverkad av återvunna, ekologiska och hållbara material. 
–  Jag har alltid gillat att läsa, och böcker tar upp en stor del av inredningen i min lägenhet. Norstedts känns som förlagens förlag med sin historia, renommé och kvalitet så det är extra roligt att de kom till oss med en ide på samarbete, säger Sebastian Westin, grundare och Brand Director på Sandqvist.

Ryggsäcken är tillverkad av ekologisk bomull och återvunnen polyester med läderdetaljer, rymmer 13 liter och kommer att säljas i begränsad upplaga under Bokmässan 2022 i Norstedts monter (B05:22 mitt i mässhallen). Varumärkes-, design- och e-handelsbyrån Grebban, som tidigare i år uppdaterade Norstedts visuella identitet, har gjort den grafiska formen på ryggsäcken. 

Kommer det att se ut så här i Göteborg?
Pressrelease

Pressrelease

Vi publicerar utvalda pressreleaser för att kunna länka till dem i våra nyhetsbrev och notiser. Förlag och andra i bokbranschen är välkomna att skicka sina pressreleaser till tips@boktugg.se Kanske publicerar vi releasen, kanske gör vi en egen nyhet på den. Vi läser i alla fall alla inkomna nyhetstips även om vi inte kan svara på alla mejl.

tips@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

📅 Utgivningar idag: Allhelgonahelgen och Halloween nalkas, kanske är det därför det ges ut många spök- och skräckböcker idag? Spökjägare: Sista chansen av Martin Jern, Det spökar på Smögen av Anna Ihrén, bilderboken Monsteriet av Junaida och De dödas återkomst av Madeleine Bäck. Bonnier Carlsen släpper två böcker i serien Skräckslagen: Dockan av Ingunn Aamodt och Skräckens hus av Arne Svingen.

🎂 Födelsedagar: Den 28 september föddes sociologen och historikern Immanuel Wallerstein (1930–2019). Han skrev en rad böcker om ekonomisk historia och kapitalism. På svenska gavs bland annat ut Världssystemanalysen : en introduktion, Europeisk universalism : maktens retorik och Utopistik : historiska val för det tjugoförsta århundradet.

🐕 Idag är Internationella rabiesdagen. Vi hittar inga faktaböcker om rabies men däremot en skönlitterär barnbok från 2021: Rabieshunden av Kerstin Lundberg Hahn. Och så ska vi ju inte glömma klassikern Cujo av Stephen King som kom ut på svenska för fyrtio år sedan och numera bara hittas på antikvariat.📗 Poesiantologi. Ny poesi är titeln på en antologi för ny svensk poesi som Vendels förlag planerar att ge ut sommaren 2023 med debuterande författare som ännu inte har publicerats i bokform. ”Målet är att ge en plattform åt duktiga poeter som ännu inte har lyckats nå ut med sina dikter och att ge en bild av vad som håller på att hända i den svenska poesin”, skriver förlaget i ett pressmeddelande.
– Det finns en lång tradition av poesiantologier av debutanter, till exempel serien Blå blixt som har getts ut av Brombergs förlag eller Bonniers Ny lyrik om man går längre bakåt i tiden. Jag har alltid tyckt att de introduktionerna av nya röster spelar en viktig roll för både läsarna och författarna, och därför känns det roligt att få vara med och föra den här traditionen vidare, säger Liv Gingnell, poesiredaktör på Vendels förlag.


Uppdateras under dagen …