Linda Wallin debuterar med Bakom fasaden men framför allt

Linda Wallin Fotograf: Alvin Strandlund

Min pappa berättade fantastiska historier från sin barndom för mig när jag var liten. Den ena mer spännande och rolig än den andra. Jag minns att jag ville vara lika orädd, vild och påhittig som han, men hur jag än försökte så förblev jag ett lugnt, blygt och tillbakadraget barn. Jag satt mest och skrev sagor och ritade eller berättade långa skrönor för våra höns. När jag blev arton år kände jag plötsligt, till min förtjusning, att jag nog ärvt pappas smak för äventyr. Jag lämnade den lilla trygga ön där jag vuxit upp och drog till Nederländerna för att gå på en Konstskola. Efter den erfarenheten kunde jag inte sluta resa. Ju mindre jag planerade och strukturerade mitt liv, desto roligare. Nu, några decennier senare, sitter jag åter och skriver sagor och ritar eller berättar långa skrönor, fast för mina barn. Jag tror faktiskt att min glädje till berättelser började där i pappas knä, med tillgång till en annan tid, en annans människas känsloliv och nyckeln till att våga. Att han alltid stöttade mig gjorde att jag tog sats ut i världen, men också att jag landade mjukt och vågade slå mig till ro. För det kan krävas mod för det också.

Bakom fasaden men framför allt

Bakom fasaden men framför allt

Välkommen till en värld där autism och adhd förvånar och fascinerar. I den här boken varvas fakta med dråpliga möten och händelser ut författarens egna liv, känsligt och humoristiskt illustrerat. Boken skildrar den knaggliga vardag som rullas ut framför en när man har barn med diagnoser, hela familjen blir märkbart påverkad. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Ola Nilsson släpper novellsamling

Regelriket är ett porträtt av sonen och den förlorade modern, men också en samling berättelser om livets förutsättningar och bristningsgränser, om konst, trasig kärlek och mänskliga relationer i blixtbelysning.