Linda Wallin Fotograf: Alvin Strandlund

Linda Wallin debuterar med Bakom fasaden men framför allt

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Min pappa berättade fantastiska historier från sin barndom för mig när jag var liten. Den ena mer spännande och rolig än den andra. Jag minns att jag ville vara lika orädd, vild och påhittig som han, men hur jag än försökte så förblev jag ett lugnt, blygt och tillbakadraget barn. Jag satt mest och skrev sagor och ritade eller berättade långa skrönor för våra höns. När jag blev arton år kände jag plötsligt, till min förtjusning, att jag nog ärvt pappas smak för äventyr. Jag lämnade den lilla trygga ön där jag vuxit upp och drog till Nederländerna för att gå på en Konstskola. Efter den erfarenheten kunde jag inte sluta resa. Ju mindre jag planerade och strukturerade mitt liv, desto roligare. Nu, några decennier senare, sitter jag åter och skriver sagor och ritar eller berättar långa skrönor, fast för mina barn. Jag tror faktiskt att min glädje till berättelser började där i pappas knä, med tillgång till en annan tid, en annans människas känsloliv och nyckeln till att våga. Att han alltid stöttade mig gjorde att jag tog sats ut i världen, men också att jag landade mjukt och vågade slå mig till ro. För det kan krävas mod för det också.

Bakom fasaden men framför allt

Bakom fasaden men framför allt

Välkommen till en värld där autism och adhd förvånar och fascinerar. I den här boken varvas fakta med dråpliga möten och händelser ut författarens egna liv, känsligt och humoristiskt illustrerat. Boken skildrar den knaggliga vardag som rullas ut framför en när man har barn med diagnoser, hela familjen blir märkbart påverkad. Läs mer »

info@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Relaterade nyheter

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

📅 Utgivningar idag: Drygt fyrtio nya titlar idag, bland annat ett gäng jultidningsalbum som Hälge album 31 : Varning för vargavinter av Lars Mortimer, Fotbollsstjärnor 2023 och Knasen julalbum : givakt i backen!. På tal om tidning så bröt Offside ny mark när de startade. I boken Klenoder: Våra bästa texter ur Offside av Anders Bengtsson och Johan Orrenius samlas några klassiska fotbollsreportage. Barnboken Små människor, stora drömmar. David Bowie av Maria Isabel Sánchez Vegara attraherar förmodligen föräldrarna (eller far- och morföräldrarna) lika mycket som barnen.

🎂 Födelsedagar: Idag har flera stora författare födelsedag. Frans G. Bengtsson (1894–1954) som bland annat skrev Röde Orm (gavs ut i lättläst form för några år sedan). Ester Ringnér-Lundgren (1907–1993) skrev en mängd barn- och ungdomsböcker (även under pseudonymerna Merri Vik och Kaj Ringnér), som serien om Lotta och böckerna om trollen Kvirre och Hoppsan. Anne Rice (1941–2021) är mest känd för En vampyrs bekännelse som ingår i serien Vampyrkrönikan.

👨‍🍳 Den 4 oktober är Kanelbullens dag, kanske den temadag som firas allra mest i Sverige? Har du ätit en kanelbulle idag? Boktips: Inte bara bullar : 100 klassiska bakverk och kakor från förr av Jan Hedh, Lindas lättbakade favoriter : Kakor, bullar och matbröd av Linda Andersson, Bullar, bröd & brunch av Camilla Hamid och Bröd, bullar & kakor : Bagarmästarens bästa recept av Johan Sörberg.🎖️ Nobelpris Författare finns i alla Nobelpriskategorier. 2022 års Nobelpris i fysiologi eller medicin går till den svenske evolutionsgenetikern och biologen Svante Pääbo, ”för hans upptäckter rörande utdöda homininers arvsmassa och människans evolution”. Pääbo har skrivit boken Neandertalmänniskan om sin kartläggning av neandertalmänniskans arvsmassa och jakten på urgammalt DNA.


Uppdateras under dagen …