18 september 2022 – en dag för ljudböcker

📅 Utgivningar idag: Inga nya titlar i Bokinfo. Men söndagen är ju vilodag.

🎂 Födelsedagar: Siv Strömquist (född 1942) är född denna dag. Språkvetare och författare till flera språkböcker, främst inriktade på skrivteori och skrivkonst, bland annat Konsten att tala och skriva och Skiljeteckensboken : skiljetecken, skrivtecken och typografiska grepp samt Skrivboken : Skrivprocess, skrivråd och skrivstrategier.

🍔 Den 18 september firas Ostburgardagen i USA men även Läs en ebok-dagen. Du får själv fundera över vilket du helst vill fira. Kanske äta en ostburgare medan du läser en ebok? Det givna boktipset blir då Hamburgare och coca cola av Gull Åkerblom för att det var den enda boken med hamburgare i titeln som fanns som ebok. I pappersutgåva är den slutsåld, vilket visar ett värde med just eboken.



🦸 Serietidningsbubbla. Bostadsbubblan är ett begrepp, frågan är om vi är på väg att få en serietidningsbubbla (utöver pratbubblorna som är en del av seriekonsten)? En utgåva av Action Comics #1 som såldes i januari för 3,18 miljoner dollar har nu sålts på nytt för 3,4 miljoner dollar, skriver ICV2. En värdeökning med 6,9 % på åtta månader. Tidningen kom ut i juni 1938. Men precis som med villor finns det dyrare objekt. Superman #1 håller rekordet bland serietidningar: 5,4 miljoner dollar (motsvarande 56 Mkr).


Uppdateras under dagen …

redaktion@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,