Hoi Publishing skriver avtal med författarduon Karlin-Schwarz på ny högaktuell thriller

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Hoi Publishing har signat författarna Lena Karlin och Åsa Schwarz för utgivning av deras nästa thriller, uppföljaren till Dockfabriken. Boken har fått arbetsnamnet Ransom Time – där riskerna med det digitala samhället ställs på sin spets på det mest dramatiska sätt.  

Hoi Publishing fördjupar samarbetet med Åsa Schwarz, vars bästsäljare De sju nycklarna tidigare getts ut hos förlaget, och knyter samtidigt hennes medförfattare Lena Karlin till sig genom avtal på författarduons nya thriller med arbetsnamnet Ransom Time, en uppföljare till Dockfabriken som gavs ut av Norstedts.

Ransom Time är en högaktuell thriller där riskerna med vårt beroende av digitala system för att samhället ska fungera sätter ramen för en pulshöjande spänningsroman.

– Lena Karlin och Åsa Schwarz är väletablerade författare som skriver spänning utifrån mycket aktuella samhällsfrågor i teknologins framkant. Vi ser mycket fram emot att arbeta med dem på vägen mot nästa boksuccé, säger Lars Rambe, VD för Hoi Publishing.

Om Åsa Schwarz
Åsa har ett flertal skönlitterära verk bakom sig. Hon jobbar även på Knowit, ett av Sveriges största konsultbolag inom cybersäkerhet och hon blev 2017 utsedd till Sveriges säkerhetsprofil. Hon förekommer ofta som expert i media inom säkerhet och artificiell intelligens. Vid sidan om det har hon styrelseuppdrag på Enea och Precise Biometrics. 

Om Lena Karlin
Lena har, förutom att ha skrivit Dockfabriken tillsammans med Åsa Schwarz, också tidigare gett ut tre barnböcker. Hon har översatt ett hundratal titlar, bland annat Dan Brown, Ken Follett och Jojo Moyes liksom varit styrelseledamot i Författarförbundets översättarsektion. Serien om Alex Lindhage och Clara Sjöberg är hennes comeback som författare.

Pressrelease

Pressrelease

Vi publicerar utvalda pressreleaser för att kunna länka till dem i våra nyhetsbrev och notiser. Förlag och andra i bokbranschen är välkomna att skicka sina pressreleaser till tips@boktugg.se Kanske publicerar vi releasen, kanske gör vi en egen nyhet på den. Vi läser i alla fall alla inkomna nyhetstips även om vi inte kan svara på alla mejl.

tips@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

📅 Utgivningar idag: En av drygt trettio titlar som släpps idag är Templet i öknen : så köpte Qatar världens största sport av Olof Lundh som granskar det smutsiga spelet bakom fotbolls-VM. Mysigare läsning är då Teddybjörnen Fredriksson och tomten som satt fast av Lasse Berghagen. En något udda titel är Den häpnadsväckande historien om Georg von Ingenting av Cilla Börjlind och Rolf Börjlind kända sina samtidsdeckare visar prov på en helt annan sida av författarskapet som bär större likheter med tidigare filmmanus som Morrhår & Ärtor, Yrrol, Papphammar, Jönssonligan.

🎂 Födelsedagar: Den brittiska författaren Elizabeth Gaskell (Mrs Gaskell) föddes denna dag år 1810. Hon blev känd för sina romaner, biografier och noveller. Hennes mest kända verk är Nord och syd, Småstadsliv i Cranford och Hustrur och döttrar : en vardagsberättelse. Elizabeth kände Charlotte Brontë och skrev den första biografin om henne år 1857.

☕ Den 29 september är Kaffets dag. Dagens boktips blir därför Från kaffe till drink av Lisen Gren, Kaffeologi: Myter och forskning om en älskad dryck av Bertil Fredholm och Kaffe med mjölk av Ella-Maria Nutti.🎦 Tom Hanks gav ut en novellsamling 2017. Nästa år (9 maj 2023) kommer hans debutroman The Making of Another Major Motion Picture Masterpiece. Förlaget Knopf (imprint på Penguin Random House) beskriver den som en ambitiös berättelse om skapandet av en kolossal, stjärnspäckad, storbudge-superhjältefilm och den ödmjuka tecknade serie som inspirerade filmen. Annars är ju Tom aktuell som Ove.

🧸 På nytt jobb. I mitten av oktober 2022 tillträder Olivia Demant som förläggande redaktör på Lilla Piratförlaget. Hon kommer närmast från Bonnier Carlsen.

⚖️ Förtalsstämning. Författaren Pia Johansson släppte 2019 boken För ditt eget bästa där hon beskriver hur hon blivit fysiskt och psykiskt misshandlad och utsatts för sexuellt våld under flera år. Personerna i boken har gjorts anonyma för att inte peka ut någon. Men nu har hon stämts vid tingsrätten i Jönköping av sin exman för grovt förtal, skriver SVT. Han menar att hon hängt ut honom på ett sätt som gjort att han kunnat identifieras och att det kostat honom jobbet.

🎪 Bokmässa. Imorgon börjar Finlands äldsta litterära mässa, Åbo bokmässa, som fyller 32 år i år och pågår 30 sept-2 okt. Temat för 2022 är bildkonst. Runt 120 utställare och 600 medverkande deltar, bland dem svenska deckarförfattaren Tove Alsterdal. Åbo mat- och vinmässa arrangeras samtidigt och kan besökas med samma biljett.

💰 PEN-donation. Författaren James Patterson har gjort en rejäl donation till amerikanska PEN – 2 miljoner dollar (motsvarande 22,5 Mkr med dagens usla dollarkurs). Pengarna ska stärka PEN i arbetet med att försvara yttrandefriheten i USA och resten av världen. Patterson Family Foundation har nu skänkt över 100 miljoner dollar till läsfrämjande i olika former. Patterson har haft 260 böcker på NY Times bestseller-listorna och sålt över 400 miljoner exemplar.


Uppdateras under dagen …