Författaren Helena Kubicek Boye. Foto: Pressbild.

Helena Kubicek Boye skriver två nya böcker i Anna Varga-serien

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Det blir en femte och sjätte del i Helena Kubicek Boyes spänningsserie om Anna Varga, psykolog i Säter. Serien är en succé med 80 000 sålda exemplar totalt.

Nu står det klart att serien kommer tillbaka i med en femte del – Avdelning 21, redan i vår – och en sjätte del. Böckerna ges (liksom tidigare delar i serien) ut av Bokfabriken. 

– Det känns otroligt kul att det nu blir fler böcker. Det har att göra både med att alla mina fantastiska läsare hört av sig och längtar efter fler. Men också för att jag har fått tid att fundera på hur både karaktärer och handlingen ska utvecklas. Nu finns det en tydlig väg framåt för Anna Varga och de andra i Säter, säger Helena Kubicek Boye i ett pressmeddelande.

I femte boken Avdelning 21 kommer Helena Kubicek Boye låta Anna Varga återvända till jobbet som psykolog på den mytomspunna rättspsykiatriska kliniken i Säter och dess högriskkorridorer.

– Vi ser med spänning framemot hur psykologen Anna Varga avslöjar nya hemligheter bakom Säters stängda dörrar. Helena Kubicek Boye bidrar med ett unikt perspektiv i genren utifrån sin yrkeserfarenhet som psykolog och sitt breda författarskap – det är en ynnest att jobba vidare med Helena, säger Håkan Peterson, förläggande redaktör på Bokfabriken.

Anna Varga-serien inleddes 2018 med Innan snön faller och fortsatte med Den ljusaste natten (2019), Kallare än is (2020) och Kallare än is (2021).

– I de kommande böckerna kommer både gamla och nya läsare känna igen sig. De blir fristående men ingår självklart i den tidigare serien. Jag hoppas att de kommer bli lika uppskattade som de tidigare, säger Helena Kubicek Boye.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

📅 Utgivningar idag: Drygt fyrtio nya titlar idag, bland annat ett gäng jultidningsalbum som Hälge album 31 : Varning för vargavinter av Lars Mortimer, Fotbollsstjärnor 2023 och Knasen julalbum : givakt i backen!. På tal om tidning så bröt Offside ny mark när de startade. I boken Klenoder: Våra bästa texter ur Offside av Anders Bengtsson och Johan Orrenius samlas några klassiska fotbollsreportage. Barnboken Små människor, stora drömmar. David Bowie av Maria Isabel Sánchez Vegara attraherar förmodligen föräldrarna (eller far- och morföräldrarna) lika mycket som barnen.

🎂 Födelsedagar: Idag har flera stora författare födelsedag. Frans G. Bengtsson (1894–1954) som bland annat skrev Röde Orm (gavs ut i lättläst form för några år sedan). Ester Ringnér-Lundgren (1907–1993) skrev en mängd barn- och ungdomsböcker (även under pseudonymerna Merri Vik och Kaj Ringnér), som serien om Lotta och böckerna om trollen Kvirre och Hoppsan. Anne Rice (1941–2021) är mest känd för En vampyrs bekännelse som ingår i serien Vampyrkrönikan.

👨‍🍳 Den 4 oktober är Kanelbullens dag, kanske den temadag som firas allra mest i Sverige? Har du ätit en kanelbulle idag? Boktips: Inte bara bullar : 100 klassiska bakverk och kakor från förr av Jan Hedh, Lindas lättbakade favoriter : Kakor, bullar och matbröd av Linda Andersson, Bullar, bröd & brunch av Camilla Hamid och Bröd, bullar & kakor : Bagarmästarens bästa recept av Johan Sörberg.🎖️ Nobelpris Författare finns i alla Nobelpriskategorier. 2022 års Nobelpris i fysiologi eller medicin går till den svenske evolutionsgenetikern och biologen Svante Pääbo, ”för hans upptäckter rörande utdöda homininers arvsmassa och människans evolution”. Pääbo har skrivit boken Neandertalmänniskan om sin kartläggning av neandertalmänniskans arvsmassa och jakten på urgammalt DNA.

👩‍🏫 Läromedelsaffär. Studentlitteratur köper Bonnierförlagen Lära, ett läromedelsförlag som i augusti såldes tillsammans med Clio till Egmontägda Lindhardt og Ringhof Uddanelse. Därmed stärks Studentlitteraturs position på skolmarknaden ytterligare.


Uppdateras under dagen …