Gourmand Awards välkomnar kokböcker när Årets kokbok i Sverige och världen skall koras

Kokboksboomen fortsätter. Kokböcker säljer bättre än någonsin och Sverige är en världsledare både i antalet kokböcker som utges varje år samt antalet sålda kokböcker per capita. Dags att nominera till Gourmand Awards,

Nu välkomnar Gourmand Awards kokböcker till Alfred Nobels Björkborn, Nobelmuseet i Karlskoga och årets upplaga av tävlingen, för att utse Världens Bästa kokböcker 2022.

– Tack vare Gourmand Awards och samarbetspartners som Alfred Nobels Björkborn, Nobelmuseet i Karlskoga får svenska böcker snabbt synlighet och uppmärksamhet, säger Pelle Agorelius.

Pelle Agorelius är Gourmand Awards representant i Sverige samt en av totalt fem jurymedlemmar i den internationella juryn för den internationella kokbokstävlingen Gourmand Awards. Han är också Curator för utställningen för hållbar gastronomi på Alfred Nobels Björkborn, Nobelmuseet i Karlskoga.

Vinnarna i Gourmand Awards erbjuds flera scener att synas på. Det görs mässor, festivaler och konferenser i olika världsdelar.

De internationella prisutdelningarna för Gourmand World Cookbook Awards 2021, hölls i samband med Umeå Food Symposium tidigare i år och gick hand i hand med ett stort antal författarsamtal, intervjuer, presskonferenser och utställningar med kokboksförfattare, journalister och fotografer från fler än 50 länder representerade på plats.

– Gourmand Awards betydelse för kulturlivet, besöksnäringen och internationella samarbeten är enormt, säger Pelle Agorelius vidare. Det är oerhört värdefullt på ett sätt som inte kan mätas i kronor och ören, då spridningen av matkulturer och recept från hela världen bidrar till många av FN:s hållbarhetsmål.

Kokböcker välkomnas

Svenska förlag erbjuds nu att skicka årets nya kokböcker, för att ingå i utställningen. Den pågår fram till den 21 oktober, Alfred Nobels födelsedag. Samtidigt kommer de nya svenska mat-och dryckesböckerna att delta i Årets kokbok i Sverige tillsammans den internationella tävlingen Gourmand Awards. Tidsfrist för bidrag är den 15 november.

Skicka bidragen till: Gourmand Awards c/o Alfred Nobel Björkborn, Björkbornsvägen 10, 691 33 KARLSKOGA.

Pressrelease

Pressrelease

Vi publicerar utvalda pressreleaser för att kunna länka till dem i våra nyhetsbrev och notiser. Förlag och andra i bokbranschen är välkomna att skicka sina pressreleaser till tips@boktugg.se Kanske publicerar vi releasen, kanske gör vi en egen nyhet på den. Vi läser i alla fall alla inkomna nyhetstips även om vi inte kan svara på alla mejl.

tips@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Om känslor med Ian och Ellie av Susanne Pettersson

Om känslor med Ian och Ellie riktar sig till förskolebarn (3-6 år). Boken beskriver hur Ian och Ellie upplever olika känslor i vardagliga situationer och stimulerar till reflektioner och samtal om egna känslor i liknande situationer.

Eilif Johansen med ny deckare, Sabotage

Eilif Johansen (född 1959) är en norsk författare som främst skriver deckare. Han debuterade med boken Mordet i Sannegården (2024).

Han är utbildad Flyg- och maskiningenjör och har varit yrkesverksam vid Norges flygvapen,

Mordet på bokmässan, Staffan Nordstrands kommande roman

Efter ett intensivt arbete av svenska mässans samtliga inblandade avdelningar, styrelsen och marknadsavdelningen, tillkännages temat för årets bokmässa. Ingen av mässans personal, de utställande förlagen eller besökarna skulle under lång tid komma att glömma ett plötsligt pådrag av poliser i gångarna,