Chris Berg byter förlag från Nona till Bokfabriken

Författaren Chris Berg flyttar till Bokfabriken. Foto: Joakim Hall.

Chris Berg flyttar sin Rickard Häll-serie (senaste boken Draksådd har sålt över 25 000 exemplar) till Bokfabriken och ska dessutom inleda en helt ny serie på sitt nya förlag.

– Jag är oerhört glad över att få teckna avtal med Bokfabriken och ser fram emot att med deras hjälp ta nästa steg i mitt författarskap, säger Chris Berg i ett pressmeddelande.

Hans senaste boksläpp Draksådd har blivit en stor succé med över 25 000 sålda exemplar. Nu tar han alltså serien om Rickard Häll vidare hos Bokfabriken.

Chris Berg (som är en pseudonym) skriver också en helt ny serie: Varghund som inleds med Vargblod. Första boken i Varghund-serien, Vargblod, har planerad utgivning vår eller sommar 2023.

”Med serien tar Chris Berg ett nytt grepp om thrillergenren och skapar en värld där action varvas med det mänskliga. Episkt berättad spänning som drar åt det filmiska”, skriver Bokfabriken.

Nästa Rickard Häll-bok har planerad utgivning i slutet av 2023. I samma veva
kommer också den första boken om Rickard, Gråzon (som författaren gav ut på eget förlag 2014), ges ut i ny digital tappning.

Huvudpersonen Rickard Häll är före detta specialförbandsoperatör och numera konsult vid ett svenskt säkerhetsföretag och böckerna om honom är ”gastkramande thrillers i militär- och underrättelsemiljö”, enligt förlaget.

– Chris Bergs författarskap präglas av dramaturgisk skicklighet, tempo och mänsklighet i form av igenkänning. Vi är mycket stolta och glada över att få förvalta det vidare, både med den helt nya serien Varghund samt i den redan omåttligt populära serien om Rickard Häll, säger Jakob Nilsson, förläggare på
Bokfabriken.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.