Författaren Chris Berg flyttar till Bokfabriken. Foto: Joakim Hall.

Chris Berg byter förlag från Nona till Bokfabriken

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Chris Berg flyttar sin Rickard Häll-serie (senaste boken Draksådd har sålt över 25 000 exemplar) till Bokfabriken och ska dessutom inleda en helt ny serie på sitt nya förlag.

– Jag är oerhört glad över att få teckna avtal med Bokfabriken och ser fram emot att med deras hjälp ta nästa steg i mitt författarskap, säger Chris Berg i ett pressmeddelande.

Hans senaste boksläpp Draksådd har blivit en stor succé med över 25 000 sålda exemplar. Nu tar han alltså serien om Rickard Häll vidare hos Bokfabriken.

Chris Berg (som är en pseudonym) skriver också en helt ny serie: Varghund som inleds med Vargblod. Första boken i Varghund-serien, Vargblod, har planerad utgivning vår eller sommar 2023.

”Med serien tar Chris Berg ett nytt grepp om thrillergenren och skapar en värld där action varvas med det mänskliga. Episkt berättad spänning som drar åt det filmiska”, skriver Bokfabriken.

Nästa Rickard Häll-bok har planerad utgivning i slutet av 2023. I samma veva
kommer också den första boken om Rickard, Gråzon (som författaren gav ut på eget förlag 2014), ges ut i ny digital tappning.

Huvudpersonen Rickard Häll är före detta specialförbandsoperatör och numera konsult vid ett svenskt säkerhetsföretag och böckerna om honom är ”gastkramande thrillers i militär- och underrättelsemiljö”, enligt förlaget.

– Chris Bergs författarskap präglas av dramaturgisk skicklighet, tempo och mänsklighet i form av igenkänning. Vi är mycket stolta och glada över att få förvalta det vidare, både med den helt nya serien Varghund samt i den redan omåttligt populära serien om Rickard Häll, säger Jakob Nilsson, förläggare på
Bokfabriken.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

📅 Utgivningar idag: Drygt fyrtio nya titlar idag, bland annat ett gäng jultidningsalbum som Hälge album 31 : Varning för vargavinter av Lars Mortimer, Fotbollsstjärnor 2023 och Knasen julalbum : givakt i backen!. På tal om tidning så bröt Offside ny mark när de startade. I boken Klenoder: Våra bästa texter ur Offside av Anders Bengtsson och Johan Orrenius samlas några klassiska fotbollsreportage. Barnboken Små människor, stora drömmar. David Bowie av Maria Isabel Sánchez Vegara attraherar förmodligen föräldrarna (eller far- och morföräldrarna) lika mycket som barnen.

🎂 Födelsedagar: Idag har flera stora författare födelsedag. Frans G. Bengtsson (1894–1954) som bland annat skrev Röde Orm (gavs ut i lättläst form för några år sedan). Ester Ringnér-Lundgren (1907–1993) skrev en mängd barn- och ungdomsböcker (även under pseudonymerna Merri Vik och Kaj Ringnér), som serien om Lotta och böckerna om trollen Kvirre och Hoppsan. Anne Rice (1941–2021) är mest känd för En vampyrs bekännelse som ingår i serien Vampyrkrönikan.

👨‍🍳 Den 4 oktober är Kanelbullens dag, kanske den temadag som firas allra mest i Sverige? Har du ätit en kanelbulle idag? Boktips: Inte bara bullar : 100 klassiska bakverk och kakor från förr av Jan Hedh, Lindas lättbakade favoriter : Kakor, bullar och matbröd av Linda Andersson, Bullar, bröd & brunch av Camilla Hamid och Bröd, bullar & kakor : Bagarmästarens bästa recept av Johan Sörberg.🎖️ Nobelpris Författare finns i alla Nobelpriskategorier. 2022 års Nobelpris i fysiologi eller medicin går till den svenske evolutionsgenetikern och biologen Svante Pääbo, ”för hans upptäckter rörande utdöda homininers arvsmassa och människans evolution”. Pääbo har skrivit boken Neandertalmänniskan om sin kartläggning av neandertalmänniskans arvsmassa och jakten på urgammalt DNA.

👩‍🏫 Läromedelsaffär. Studentlitteratur köper Bonnierförlagen Lära, ett läromedelsförlag som i augusti såldes tillsammans med Clio till Egmontägda Lindhardt og Ringhof Uddanelse. Därmed stärks Studentlitteraturs position på skolmarknaden ytterligare.


Uppdateras under dagen …