Denna artikel sponsras av författare/förlag

Vicky May skriver om det svåra i att se bakom fasaden och under ytan

Vicky May vill påminna om att se under ytan och inte vara så snabba på att döma andra. Bild: Privat

I Vicky Mays bok Lila bläck är huvudpersonen Simone sofrolog, en person som hjälper andra att uppnå välbefinnande, balans mellan kropp och själ, att tänka positivt, att hantera smärta och känslor. Men sina egna sår kan hon inte läka.

En sofrolog helar, men i Sverige är sofrologi inte så vanligt.

– Man nästan befriar personen med samtal och andningsmetoder och man kan nå nästan hypnotiska tillstånd. Simone har flera av problemen själv, men kan bara bota andra. Inom sig har hon djupa, oläkta sår som gör att hon är fast i en ond cirkel. Sofrologi är väldigt populärt här. Jag har gått en utbildning och det var då bokidén kom.

”Här” är Frankrike. Författaren Vicky May är konstnär och bor i Paris. Hon målar och tecknar, men den klassiska klichén av hur ett parisiskt konstnärsliv ser ut stämmer inte.

– Nej, så glamouröst är det inte. Jag går upp och jobbar och sliter och fastnar i trafiken som alla andra.

Lila Bläck

Lila Bläck

  • Förlag: Vulkan
  • Format: Häftad
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2022-06-29
  • ISBN: 9789189480353

Hon växte upp i Paris med en fransk pappa och svensk mamma. När hon var tio år flyttade familjen till södra Frankrike och bodde där ett par år.

– Men jag vill alltid tillbaka till Paris. Det är där jag trivs bäst, på något sätt, men ändå inte. Jag saknar Sverige också, men jag har inte bott i Sverige.

Lila bläck är Vicky Mays andra bok och fortsätter samma tema som debuten Jag drömmer mig bort, som handlar om ett destruktivt förhållande. I Lila bläck har huvudpersonen en mängd olika fobier och skriver allt med just lila bläck.

– Böckerna hör ihop och handlar om människors öden och beteenden. Vem som har skapat vad som finns bakom fasaden och den stängda dörren. Vi dömer ofta utan att veta hur det egentligen är och varför det är som det är. Jag vill att man för en liten stund ser innanför ytan.

Tanken att skriva kom när hennes mamma dog.

– Jag visste att hon ville skriva, jag ville göra det för henne. Hon skulle bli stolt.

Därför var det också ganska självklart att skriva på svenska.

I Paris finns hennes pappa och bror, och de två hundarna. En beagle och en cavalier king charles. I Sverige finns släkt i Helsingborg och Kalmar.

Vicky May arbetar på det som ska bli en tredje del i bokserien med samma tema.

Om författaren:

Vicky May är född och uppvuxen i Paris där hon fortfarande bor. De svenska rötterna kommer ifrån hennes småländska mor. Vicky är konstnär på heltid och började skriva efter hennes mors bortgång. Hon skriver korta romaner om människors öden samt beteenden och debuterade 2021 med Jag drömmer mig bort.

Lila Bläck

Lila Bläck
Författare
Förlag Vulkan
GenreSvenska berättare
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor76
Vikt0
Utgiven2022-06-29
SABHc
ISBN 9789189480353

Varför dömer vi andra utan att känna dom eller veta vad dom har gått igenom?

Varför bryr vi oss inte istället om att förstå vad som har gjort dom till de de är idag och vad som har skapat ett visst beteende?

Simone vet. Hon dömer inte. Hon försöker att förstå och hjälpa på sitt speciella sätt. Du kommer att tycka att hon är hemsk när sanningen är att hon möjligen är den bästa av oss alla.

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll är artiklar som finansieras av förlag eller författare som vill förmedla information om sina böcker. Det kan även vara andra företag med tjänster eller produkter, främst relaterade till böcker. Är du intresserad av att köpa sponsrade artiklar så kontakta en av våra säljare på sales@boktugg.se. Läs mer om våra alternativ för annonsering

sales@boktugg.se