Kända författare läste för Salman Rushdie

Manifestationen ägde rum framför stadsbiblioteket i New York. Yuki Iwamura/AP/TT

Hundratals vänner och framstående författare samlades på fredagen i New York för att visa sitt stöd för Salman Rushdie, skriver The New York Times.

Manifestationen utanför New Yorks stadsbibliotek – kallad ”Stand with Salman” – organiserades bland annat av amerikanska Pen. Deltog gjorde bland andra Paul Auster, Siri Hustvedt, Gay Talese och Kiran Desai. De namnkunniga deltagarna höll tal och läste bland annat högt ur Rushdies roman ”Satansverserna”, precis som man gjorde 1989 när Irans andliga ledarskap uttalade en fatwa mot Rushdie.

– Jag har tänkt på dig varje timme varje dag under veckan som gått, sade Paul Auster i sitt anförande där han vände sig till den attackerade författaren.

Det var i fredags förra veckan som en 24-årig man sprang upp på scenen och attackerade den 75-årige Salman Rushdie med en kniv. Rushdie skadades bland annat i levern och ett öga och han vårdas fortfarande på sjukhus.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Den här artikeln är möjlig tack vare

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Vill du bidra med mindre belopp går det bra att swisha på 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.