Hundratals författare ska högläsa Rushdies böcker i New York

Salman Rushdie. Arkivbild: Grant Pollard/AP/TT.

Hundratals författare samlas på fredag i New York i USA för högläsning av Salman Rushdies verk, rapporterar The Guardian.

Manifestationen – kallad ”Stand with Salman” – organiseras bland annat av amerikanska PEN och är en solidaritetshandling med Rushdie, som i förra veckan attackerades och knivhöggs på scen.

Bland författarna som deltar finns Paul Auster, Kiran Desai och Siri Hustvedt.

Högläsningen ska ske utanför New Yorks stadsbibliotek och påminner om en liknande manifestation som genomfördes 1989, då författare läste ur Rushdies bok ”Satansverserna”. Det skedde efter att Irans dåvarande andlige ledare ayatollah Ruhollah Khomeini utfärdat en fatwa mot Rushdie, som sedan dess levt under dödshot.

Den 75-årige Salman Rushdie skadades i bland annat levern och ett öga i fredagens attack, enligt hans agent. Han vårdas fortfarande på sjukhus. En 24-årig man greps på platsen.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.