29 juli 2022 – en dag med böcker

Utgivningar idag: Drygt 20 nya titlar idag. Handbok i klardrömmar av Johanna Holmström är en av dem, skönlitteratur inte facklitteratur. Till skillnad från Sömnsmart : Hur du sover dig till bättre hälsa av Marit Andersson och John Axelsson.

🎂 Födelsedagar: Idag uppmärksammar vi två barnboksförfattare som föddes den 29 juli. Ole Lund Kirkegaard (1940-1979) känd för böcker som Gummi-Tarzan och Lille Virgil. Katarina Taikon (1932-1995) var mest känd för sina barn- och ungdomsböcker i Katitzi-serien, som började ges ut 1969. Boktips: biografin Den dag jag blir fri : en bok om Katarina Taikon av Lawen Mohtadi.

🌭 Internationella tigerdagen (för att öka medvetenheten om bevarande av tigrar) och Lasagnens dag (för att det är gott) är det den 29 juli. Dagens boktips får därför bli Minifakta om tigrar av Peter Bejder och Stora kokboken för små kök av Erica Zontho i vilken du ”får lära dig att laga lasagne utan ugn”.



🎪 Litteraturfestival. Den 18-21 augusti är det åter dags för den danska Louisiana Literature-festivalen. En rad internationella namn kommer, bland annat Bernardine Evaristo (vann Booker-priset 2019 som första svarta kvinnan), Ocean Young, Deborah Levy. En svensk hittar vi i listan: Alex Schulman. Själva festivalen är speciell, Boktugg gjorde ett besök 2016.

redaktion@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL