Författaren Britt Arenander död

Författaren och översättaren Britt Arenander har avlidit, uppger familjen för TT.

Arenander debuterade 1968 med romanen ”Steget” och har sedan dess skrivit ett 15-tal romaner och debattböcker, ofta med sex, könsroller och sociala problem som teman.

Arenander var även översättare och översatte bland annat flera band av Anaïs Nins dagböcker samt böcker av Nobelpristagaren Elie Wiesel. Britt Arenander skrev även boken Anaïs Nins förlorade värld : paris i ord och bild åren 1924-1939 som skildrar skildrar de viktigaste åren i Anaïs Nins liv – då hon fick uppleva Paris, då hon mötte Henry Miller och då hon började skriva på allvar.

Britt Arenander avled i sitt hem i Spanien, 80 år gammal.

Text: Marianne Ahlenius/TT

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Den här artikeln är möjlig tack vare

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Vill du bidra med mindre belopp går det bra att swisha på 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.