Sandra Vilppala debuterar med Den gyllene cirkeln

Foto: You Photography

Tio dagar tog det att skriva Den gyllene cirkeln. En film rullades upp i mitt huvud och fingrarna steppade loss på tangentbordet och – BAEM – färdigt! Tio dagar och hundrasjuttiotusen tecken och nu ska jag debutera som författare. Så kan det gå.

Jag växte upp i Sveriges tråkigaste stad. Köping utsågs till det, någon gång på 1980-talet. Vad som gjorde Köping tråkigare än andra småstäder vet jag inte, vi sysslade väl med sånt som ungar gjorde överallt: cyklade, körde anden i flaskan, läste böcker och käkade lakritspuck. Men det kanske blev tråkigt i längden. Kanske började jag att skriva för att jag längtade bort.

Men skriveriet har fortsatt, trots att jag flyttade från Köping till Stockholm för länge sen. Skrivandet är nog ett sätt för mig att förstå något om det här med att vara människa. Jag vill deala med tunga frågor som sexualitet, könsidentitet, missbruk, rasism och förhoppningsvis bidra till att rita om kartan över vilka normer som får dominera.

Den gyllene cirkeln

Den gyllene cirkeln

Lo har tillsammans med bästa kompisarna Mirre och Lilja startat en mycket hemlig spionverksamhet: Den gyllene cirkeln. Deras första uppdrag är att snoka fram vad den mystiska gubben med taxen pysslar med för olagliga farligheter, självklart för att förhindra en hemsk katastrof. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL