Foto: You Photography

Sandra Vilppala debuterar med Den gyllene cirkeln

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Tio dagar tog det att skriva Den gyllene cirkeln. En film rullades upp i mitt huvud och fingrarna steppade loss på tangentbordet och – BAEM – färdigt! Tio dagar och hundra sjuttiotusen tecken och nu ska jag debutera som författare. Så kan det gå.

Jag växte upp i Sveriges tråkigaste stad. Köping utsågs till det, någon gång på 1980-talet. Vad som gjorde Köping tråkigare än andra småstäder vet jag inte, vi sysslade väl med sånt som ungar gjorde överallt: cyklade, körde anden i flaskan, läste böcker och käkade lakritspuck. Men det kanske blev tråkigt i längden. Kanske började jag att skriva för att jag längtade bort.

Men skriveriet har fortsatt, trots att jag flyttade från Köping till Stockholm för länge sen. Skrivandet är nog ett sätt för mig att förstå något om det här med att vara människa. Jag vill deala med tunga frågor som sexualitet, könsidentitet, missbruk, rasism och förhoppningsvis bidra till att rita om kartan över vilka normer som får dominera.

Den gyllene cirkeln

Den gyllene cirkeln

Lo har tillsammans med bästa kompisarna Mirre och Lilja startat en mycket hemlig spionverksamhet: Den gyllene cirkeln. Deras första uppdrag är att snoka fram vad den mystiska gubben med taxen pysslar med för olagliga farligheter, självklart för att förhindra en hemsk katastrof. Läs mer »

info@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Relaterade nyheter

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

Utgivningar idag: Ett 30-tal titlar däribland Eldbarnet av Elisabeth Berglund och debutromanen Yani av Nora Khalil samt fackboken Undervisa på yrkeshögskolan. En handbok av Mikael Wirén.

🎂 Födelsedagar: Norske författaren Jostein Gaarder är född den 8 augusti 1952 och har på svenska bland annat gett ut Anton och Jonatan, genombrottet Spelkortsmysteriet och inte minst Sofies värld (som översatts till 53 språk och sålts i 26 miljoner exemplar och som blev världens mest sålda bok 1996 och även filmatiserades med Tomas von Brömssen i en av huvudrollerna).

🐱 Många dagar att fira: Internationella orgasmdagen, Internationella kattdagen och Lyckans dag. Några snabba sökningar på Boktugg hittar vi dessa passande titlar: Kattkalender 2023, Åtta små kattungar av Lisen Adbåge och Ulf Nilsson samt Kom du? : alla våra tankar om kvinnlig njutning och (fejkade) orgasmer av Amanda Colldén och Anna Dahlbäck.Damfotbollsboksboom. Efter att Englands damer vunnit EM i fotboll förväntar sig förlag och agenter ett ökat intresse för böcker om damfotboll. ”Spelarna har verkligen slagit igenom. De är odödliga. De kommer att minnas likt 1966 års herrlag”, säger Huw Armstrong, editorial director at Hodder & Stoughton till The Bookseller. Han förväntar sig biografier eller memorarer från flera av de engelska spelarna. En barnbok som kan få ett lyft av EM-succén är How to be a Footballer and Other Sports Jobs av tidigare landslagsspelaren Rachel Yankey.


Uppdateras under dagen …