Denna artikel sponsras av författare/förlag

Tina Karlsson är tillbaka med fjärde delen i serien om Falkenbergsmorden

Tina Karlsson är aktuell med fjärde delen i serien om Falkenbergsmorden. Bild: Lisa Jabar

Nu släpps Okända anor, del fyra i serien om Falkenbergsmorden av Tina Karlsson. Samtidigt som mordet på en okänd person utreds har kriminalkommissarie Kajsa Rudolfsson egna problem att ta hand om.

Idén till boken föddes under ett nyårsfirande med vänner vid stranden i Glommen utanför Falkenberg. Där, vid Pannebo hålor, som sägs vara så djupa att det står en traktor på botten, lagade sällskapet mat tillsammans, åt och hade det trevligt.

– Jag fick en bild framför mig då. Jag sa det redan på kvällen, att jag har fått en idé. Det var en jättetrevlig fest och den blev början till Okända anor, säger Tina Karlsson.

Det är ofta så hennes böcker blir till, en scen som kommer till henne ger grunden till boken.

– Det räcker med en bild, sedan kommer historien runt den. Det är faktiskt oftast den scen som boken börjar med. Det är konstigt hur hjärnan fungerar.

Okända anor

av Tina Karlsson

 • Förlag: Word Audio Publishing
 • Format: Ljudbok (MP3)
 • Språk: Svenska
 • Utgiven: 2022-06-27
 • ISBN: 9789180004541

Tina Karlsson bor tillsammans med sin man Anders i Glommen utanför Falkenberg. Dit, till Anders barndomsplats, flyttade de 2011 efter att ha bott i Skåne. Tinas barn Hampus och Josephine är utflugna sedan länge. I Glommen kan hon ägna sig åt sina stora intressen: hästar, trädgård, mat och bröd. Och inte att förglömma, Tina samlar på champagne och har en samling hon är stolt över. Intresset för champagne började som research för en bok hon skrev tillsammans med Elisabeth Öhman.

Hennes cv innehåller utbildning till geolog, arbeten som dykinstruktör och inom skånska innovationssystemet. Den gemensamma nämnaren är människor och relationer. Hennes erfarenheter är definitivt av nytta i skrivandet.

– Absolut. Nyfikenheten, och respekten för allt levande, tror jag är grunden i det jag gör. Jag plockar hej vilt bland människor och vad de säger.

Författandet började vid en seglats i Karibien, under en jobbig tid i livet. Tinas föräldrar var svårt sjuka och hon själv hade arbetat orimligt mycket, och sagt upp sig från sitt jobb. För att familjen skulle få ny energi och nya intryck hyrde de en segelbåt i två veckor.

– En natt, med krabb sjö som gjorde att jag inte kunde sova, ligga eller sitta, började jag fantisera. De tre första böckerna kom där och då.

Drömmen om skrivandet har funnits länge. Tina bodde i Mexiko när hon var liten och gick på svenska skolan där. Skoluppsatser skickades till Hermods i Malmö för att bli rättade.

– De fick sätta en begränsning på uppsatsskrivandet, inte mer än tio sidor, för jag tyckte att det var så roligt även om jag hade svårt att läsa och skriva. Det fanns en fantastisk kvinna på Hermods som uppmuntrade mig att skriva om, jag älskade det. Men när hon slutade och en ny kom var det bara rött när jag fick tillbaka uppsatserna och då blev det tråkigt. Men drömmen föddes där.

Nu lever hon drömmen, på platsen hon kallar paradiset. Skriver böcker på heltid och ägnar tid åt familj, hästar och hundar. Idéer till fler böcker i serien om Falkenbergsmorden finns det gott om och berättelsen om kriminalkommissarie Kajsa Rudolfsson, hennes man Mattias och kollega Bahram Mohebbi lever vidare.

– Jag tycker att det är så roligt att umgås med mina karaktärer.

Hon har undvikit schablonbilden av polisen som en kränkt vit man som lyssnar på opera och dricker whisky.

– I mina böcker är det mer som det är i verkliga livet. Kajsa har arbete, fritid, känslor, humörsvängningar. Hon är människa helt enkelt.

Och namnet, tidigare böcker har hon gett ut under namnet C T Karlsson, men nu får Tina komma fram.

– När jag gav ut min första bok ville jag ha ett avstånd mellan mitt privata jag och författarskapet. Men nu är jag så trygg i mig själv och mitt skrivande. Och jag heter ju Tina.

Om författaren:

Tina Karlsson bor i Glommen vid den halländska kusten norr om Falkenberg. I Glommen delar hon livet med man och djur. Tina är geologen som arbetade med tekniska innovationsbolag och var dykinstruktör under många år innan hon började skriva mysdeckare i halländsk miljö på heltid.

 • Förlag: Word Audio Publishing
 • Författare: Tina Karlsson
 • Uppläsare: Callin Öhrvall Delmar
 • Format: Ljudbok (MP3)
 • Språk: Svenska
 • Utgiven: 2022-06-27
 • ISBN: 9789180004541

Det är nyårsafton och Kajsa Rudolfsson sitter på en trevlig middag med sin familj och kollegor i Falkenberg. Men när hon får ett samtal om att en död person hittats i vattnet vid Pannebo hålor är det bara för henne och kollegan Barre att ge sig iväg. Något som inte uppskattas av Kajsas man Mattias. Den döde på stranden är strypt med ett läderskärp och i halsen hittas rester av en annan människa. Ingen verkar veta vem den döde är.

Den kände tv-kocken Hubert har gjort succé och öppnat flera restauranger i Stockholm, men när affärerna går sämre lånar han pengar av fel personer och dras in i en ond spiral han blir oförmögen att lösa på egen hand. Samtidigt sliter livet på Kajsas och Mattias relation, och Barres mamma Soraya dyker upp hemma hos honom och berättar att hans far har gått bort. Fadern som aldrig har kunnat acceptera att hans son är homosexuell borde vara det sista hindret för Barre och hans mamma att kunna bli en familj igen, men i skuggan ruvar kusinerna som delar pappans värderingar. När någon kastar ett exploderande föremål mot Barres hus vet han inte längre om attentatsmannen är någon som figurerar i utredningen på jobbet eller rentav en person i hans egen familj.

”Okända anor” är den fjärde delen i serien Falkenbergsmorden.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll är artiklar som finansieras av förlag eller författare som vill förmedla information om sina böcker. Det kan även vara andra företag med tjänster eller produkter, främst relaterade till böcker. Är du intresserad av att köpa sponsrade artiklar så kontakta en av våra säljare på sales@boktugg.se. Läs mer om våra alternativ för annonsering

sales@boktugg.se