Linda Rönn. Foto: James Arterberry

Linda Rönn debuterar med personlig bok om aborträttsfrågan i USA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Jag kommer från Småland men bor sedan länge i USA med min familj. Till vardags arbetar jag som projektledare/dataanalytiker för en läkargrupp i San Diego. Jag trivs med vårt liv i södra Kalifornien, men jag kan bli frustrerad över en del politiska frågor i det här landet, till exempel aborträttsfrågan som är högaktuell just nu.

Att läsa böcker och skriva har alltid varit en stor del av mitt liv. För mig som är en introvert person är det ett sätt att ladda batterierna. Att bli författare är en barndomsdröm som går i uppfyllelse, men det blev inte deckaren jag trodde utan en personlig berättelse från mitt eget liv.

Jag var gravid och ställdes inför ett val jag aldrig trodde jag skulle behöva göra. Året var 2017, Donald Trump var amerikansk president och aborträtten ständigt hotad. Att skriva om vad vi gick igenom blev min terapi.

Bakom skottsäkert glas

Bakom skottsäkert glas

Det är svårt att förändra samhället. Ordet abort är tabubelagt och det är många kvinnor som inte vill dela med sig av sina erfarenheter. Men om vi inte pratar om aborter öppet utan döljer det och använder andra ord när vi pratar om aborter, hur ska förändring någonsin kunna ske?

Linda inser att hon är gravid. Beskedet kommer oväntat, men är välkomnat. Läs mer »

info@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Relaterade nyheter

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

Utgivningar idag: Söndag innebär inga nya titlar.

🎂 Födelsedagar: Annika Holm föddes den 7 augusti 1937. Hon satt 1989–1998 på stol nr 16 i Svenska barnboksakademin och är numera hedersledamot. Hennes böcker finns översatta till tio språk, den senaste vi hittar är Vem tror på häxor? (2006). Holm har fått Astrid Lindgren-priset 1989, Nils Holgersson-plaketten 1990 och Kulla-Gulla-priset 2001.

⛯ Den 7 augusti firar man på vissa håll fyrens dagen för att uppmärksamma fyrens betydelse både rent fysiskt och metaforiskt. Det saknas inte böcker, i sommar kom Svenska fyrar : Malören till Nordkoster av Magnus Rietz och för de lite mindre kanske Hur funkar en fyr? av Roman Beljajev passar bra. Det finns även gott om romaner som Fyrvaktarna av Emma Stonex och Fyrvaktarens dotter av Hazel Gaynor.Xxxx. xxxx


Uppdateras under dagen …