Linda Rönn debuterar med personlig bok om aborträttsfrågan i USA

Linda Rönn. Foto: James Arterberry

Jag kommer från Småland men bor sedan länge i USA med min familj. Till vardags arbetar jag som projektledare/dataanalytiker för en läkargrupp i San Diego. Jag trivs med vårt liv i södra Kalifornien, men jag kan bli frustrerad över en del politiska frågor i det här landet, till exempel aborträttsfrågan som är högaktuell just nu.

Att läsa böcker och skriva har alltid varit en stor del av mitt liv. För mig som är en introvert person är det ett sätt att ladda batterierna. Att bli författare är en barndomsdröm som går i uppfyllelse, men det blev inte deckaren jag trodde utan en personlig berättelse från mitt eget liv.

Jag var gravid och ställdes inför ett val jag aldrig trodde jag skulle behöva göra. Året var 2017, Donald Trump var amerikansk president och aborträtten ständigt hotad. Att skriva om vad vi gick igenom blev min terapi.

Bakom skottsäkert glas

Bakom skottsäkert glas

Det är svårt att förändra samhället. Ordet abort är tabubelagt och det är många kvinnor som inte vill dela med sig av sina erfarenheter. Men om vi inte pratar om aborter öppet utan döljer det och använder andra ord när vi pratar om aborter, hur ska förändring någonsin kunna ske?

Linda inser att hon är gravid. Beskedet kommer oväntat, men är välkomnat. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL