Sofia Sköld debuterar med mångbottnad bilderbok

Sofia Sköld. Foto: Privat

”Tänk om jag blir sjuk och dör när jag är ensam hemma med alla fyra barnen, hur ska det då gå för barnen?!”

Katastroftankar som dessa är vardagsmat för någon med generaliserat ångestsyndrom, eller psykisk ohälsa som det också kallas. Tankar som dessa är mina egna och har brottats med min hjärna många gånger. Rädslor av olika slag har samsats med oro kring framtid, dåtid och nutid, stundtals alltid. Men trots detta har jag tagit mig framåt genom livet och pluggat, jobbat, stressat och pressat mig själv.

Men en dag säger kroppen stopp och man får tänka om. Min kropp har sagt stopp flera gånger redan. Och efter min femte omgång av sjukskrivningar under 10 år behövde jag omvärdera livet. Jag mindes vad ett av mina fyra barn en gång sagt: ”Mamma, du är typ rädd för allting”, vilket gav mig idén till att skriva en barnbok att ha som utgångspunkt i samtal kring psykisk ohälsa och mod. Allt jag skriver har stark naturtematik och djupa budskap. Jag vill skapa meningsfulla texter för mina läsare.

Signes mamma är rädd för allting

Signes mamma är rädd för allting

Signes mamma är rädd för allting. Hon vågar inte fylla på fågelmataren, hon är rädd för dålig luft och iskallt vatten. Och allt som Signe tycker är kul. Men en dag får Signe nog. Nu måste hon våga säga ifrån!

Detta är en bok att läsa tillsammans, barn och vuxen. Den handlar om att leva i en familj där en förälder lider av överdriven oro och ångest (psykisk ohälsa). Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,