Sofia Sköld. Foto: Privat

Sofia Sköld debuterar med mångbottnad bilderbok

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

”Tänk om jag blir sjuk och dör när jag är ensam hemma med alla fyra barnen, hur ska det då gå för barnen?!”

Katastroftankar som dessa är vardagsmat för någon med generaliserat ångestsyndrom, eller psykisk ohälsa som det också kallas. Tankar som dessa är mina egna och har brottats med min hjärna många gånger. Rädslor av olika slag har samsats med oro kring framtid, dåtid och nutid, stundtals alltid. Men trots detta har jag tagit mig framåt genom livet och pluggat, jobbat, stressat och pressat mig själv.

Men en dag säger kroppen stopp och man får tänka om. Min kropp har sagt stopp flera gånger redan. Och efter min femte omgång av sjukskrivningar under 10 år behövde jag omvärdera livet. Jag mindes vad ett av mina fyra barn en gång sagt: ”Mamma, du är typ rädd för allting”, vilket gav mig idén till att skriva en barnbok att ha som utgångspunkt i samtal kring psykisk ohälsa och mod. Allt jag skriver har stark naturtematik och djupa budskap. Jag vill skapa meningsfulla texter för mina läsare.

Signes mamma är rädd för allting

Signes mamma är rädd för allting

Signes mamma är rädd för allting. Hon vågar inte fylla på fågelmataren, hon är rädd för dålig luft och iskallt vatten. Och allt som Signe tycker är kul. Men en dag får Signe nog. Nu måste hon våga säga ifrån!

Detta är en bok att läsa tillsammans, barn och vuxen. Den handlar om att leva i en familj där en förälder lider av överdriven oro och ångest (psykisk ohälsa). Läs mer »

info@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Relaterade nyheter

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.