Bokus och TikTok skapar gemensam hashtag för att sprida läsglädje

Ökad läslust är förhoppningen bakom den nya hashtaggen #Bokstället på TikTok. Foto: Istock

Hashtaggen #Bokstället, inspirerad av #Booktok, är framtagen av TikTok tillsammans med Bokus och ska göra det lättare för användarna att hitta boktips.

Bokus och TikTok går samman för att inspirera till ökad läslust och lyfta intresset för läsning på den svenska marknaden. Den gemensamt skapade hashtaggen #Bokstället är inspirerad av den internationella succén #Booktok, en hashtag med idag 58 miljarder visningar med boktips på TikTok på världens alla språk.

– Samarbetet med att främja läsning tillsammans med TikTok under #Bokstället känns fantastiskt på många sätt, säger Henrik Graan, marknadsansvarig på Bokus. Att arbeta tillsammans med TikTok, som är en av våra prioriterade kanaler, har blivit en självklarhet för Bokus när det gäller att tipsa om och prata om böcker.

#Bokstället startade för några dagar sedan och har redan över 1,9 miljoner visningar.

– Att hashtaggen #Booktok är en kraft att räkna med vet vi, säger Liv Sandberg, VD på TikTok Nordics. Det har avspeglat sig långt utanför plattformen där man noterat ökad bokförsäljning. Nu vill vi använda den kraften och rikta in oss på att öka den svenska läsglädjen och inspirera till att plocka upp en bok framför mobilen!

Bokus kommer regelbundet lägga upp boktips och inspiration under hashtaggen #Bokstället, men självklart kommer även kreatörer på plattformen spontant bidra med inlägg till sina följare under #Bokstället.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid.