Camilla Sundqvist. Foto: Privat

Camilla Sundqvist debuterar med roman om tre kvinnor

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Att skriva är som att löpträna eller gå på gymmet. Det är min sysselsättning som jag övar på flera gånger i veckan. Och när andra blir starkare eller sänker sitt personliga rekord på milen så lyckas jag hitta den där formuleringen som berättar precis just det jag vill. 

Jag heter Camilla och tror på att träna. För att det är kul, ger nya möjligheter och förhoppningsvis också framgång. 

Just nu tränar jag på nästa bok, den som kommer efter min debutbok Astrid, Ingrid och Wararat. Den som bara heter Astrid. Jag tränar också bort all byråkratisk text som jag är en fena på efter att ha tagit fram mängder av beslutsunderlag och rapporter inom mitt andra jobb. 

Jag tror också på mig själv, på mina nära vänner och på människor i den yttre periferin. De flesta från norr till söder tror jag har det Astrid, Ingrid och Wararat har. Både en styrka och en sårbarhet. Lite som att man kan lyfta tunga hantlar men inte gå i tåspetsskor på slak lina. Precis så känner jag mig som debuterande författare. 

Astrid, Ingrid & Wararat

Astrid, Ingrid & Wararat

Jag sätter på mig mina strumpor, skor, tar min jacka och går ut via terrassen. Den dörren jämrar sig ingenting, det  vet jag sedan innan. Blomsterarrangemang i svarta krukor  står strategiskt utplacerade på den halvcirkelformade terrassen. Det luktar friskt såsom en augustikväll ofta gör, om dagen har varit ljummen med klarblå himmel. Läs mer »

info@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Relaterade nyheter

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.