Numera är det livet på landet som gäller för Berndt E Karlsson. Här med kompisen Nikki. Foto: Gunilla Sjöö

B. Evert debuterar med spänningsroman som utspelar sig i Borlänge

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Mitt namn är Berndt Evert Karlsson och jag har under många år arbetat som journalist i Stockholm, bland annat på Dagens Nyheter och Dagens Industri. För några år sedan flyttade jag ”hem” till Dalarna igen och bor nu en bit utanför Borlänge. Med erfarenheterna från Stockholm i bagaget såg jag hemstaden i delvis nytt ljus. Den har aldrig varit någon idyll men nu hade kriminalitet och politisk och religiös extremism ökat och allt fler av stadens medborgare hade börjat känna sig otrygga. En del av Borlänge hade blivit ett så kallat riskområde.

Den 10 juni släpptes min spänningsroman Rött läge. Den handlar om Borlänge men intrigen skulle kunna vara hämtad från vilken svensk småstad som helst. Rött läge är min skönlitterära debut och den är skriven under pseudonymen B. Evert. Tidigare har jag skrivit en fackbok om Sveriges riksträd Ornäsbjörken. Jag har också fått förlagskontrakt på en kommande bok som inte alls handlar om brott och kriminalitet utan om en lång kärlekshistoria mellan två människor. Att jag börjat skriva nu beror på att jag i stort sett lämnat journalistyrket bakom mig. Nu finns energi över för mitt eget skrivande. Det känns som jag har några böcker kvar att skriva.

Rött läge

Rött läge

En pojke hittas död i en översnöad bil i Borlänge. Han är skjuten i tinningen. Några veckor senare hittas resterna av en människokropp i det stora köp centret. Makabra bilder på offren skickas till journalisten Arvid Falk, men varför just honom?

Samtidigt slåss nazister och religiösa extremister på stadens gator. Läs mer »

info@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Relaterade nyheter

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.