Spotify släpper noveller om klimatkrisen

Skådespelaren Edvin Ryding är en av de medverkande i satsningen på ljudnovellerna "Tjugosjuttiotvå". Foto: Fredrik Sandberg/TT

Spotify och klimat-tech-företaget Planethon låter forskning och konst mötas i en ny satsning på ljuddrama, som kallas ”Tjugosjuttiotvå” och släpps som Spotify original.

Tre ljudnoveller skrivna av Tuva Novotny (”Den vilda staden” med Edvin Ryding), Henrik Björn (”Ragna” med Gizem Kling Erdogan) och Nathalie Álvarez Mesén (”Gråt inte över dina bin” med Maxida Märak) utspelas 50 år fram i tiden och baseras på forskningsdata och framtidsscenarier från Planethon.

Satsningen sker i samband med miljökonferensen Stockholm +50 för att bidra till att höja medvetenheten om klimatkrisen.

”Det kan vara svårt att ta till sig av klimatforskningen, men med dessa ljudnoveller vill vi öka tillgängligheten och skapa engagemang hos en kulturintresserad målgrupp”, säger Karin Bäckmark, nordisk podcastchef på Spotify i ett pressmeddelande.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL