Fint pris till skolbibliotekarie i Tensta

Cilla Dalén, skolbibliotekarie på Enbacksskolan i Tensta, får årets bibliotekariepris av Svenska Akademien. Hon belönas för sitt ”engagerade arbete kring litteratur och läsning” och för sin ”förmåga att inspirera och sprida kunskap till såväl elever som kollegor”.
Cilla Dalén har tidigare jobbat på Hjulsta grundskola där hon inledde ett läsfrämjande arbete kring Almapriset och har också utvecklat sitt pedagogiska tänkande i boken Världens bästa böcker.
Svenska Akademiens bibliotekariepris är på 50 000 kronor till bibliotekarien och 30 000 kronor till dennes arbetsplats.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.