Bookmark Förlag arrangerar skrivtävling för unga

Är du mellan 16 och 19 år och gillar att skriva? Då kan du tävla om 10 000 kronor och en resa till Bokmässan. Foto: Istock

Bookmark utlyser en skrivtävling för ungdomar mellan 16 och 19 år. Vinnaren får 10 000 kronor och en VIP-vistelse på Bokmässan i Göteborg.

I samband med Bookmarks tioårsjubileum i maj utlyses en skrivtävling där alla ungdomar i gymnasieålder är välkomna att delta. Syftet är att uppmuntra unga med författardrömmar till att våga satsa på sitt skrivande. Samtidigt delar förlaget också ut böcker till skolor och bibliotek, som ett sätt att få fler unga att läsa under sommarlovet.

Den som vill ta chansen att skicka in en text till skrivtävlingen kan göra det fram till den 1 augusti i år. I slutet på augusti annonseras vinnaren som får 10 000 kronor och får följa med till Bokmässan i Göteborg. Under mässan får vinnaren träffa medarbetare och författare på förlaget medan Bookmark bjuder på böcker, resa och inträde.

Skrivtävlingens jury består av Sara Nazari, spoken word-poet, Agri Ismaïl, författare och litteraturkritiker, Pascal Engman, författare, samt Ebba Barrett Bandh, litterär chef på Bookmark.

Om tävlingen

Har du författardrömmar och känner att just din röst och berättelse saknas därute? Brinner du för att skriva men har inte fått chansen att prova dina vingar och utveckla din talang? Eller kanske testar du dig fram med språket och orden?

För att vara med och tävla, skicka in en novell, en längre dikt eller en påbörjad roman till bookmark@bookmarkforlag.se senast den 1 augusti 2022. Bidraget får vara max 15 000 tecken inkl. blanksteg. Märk ditt mejl med ”Skrivtävling” och berätta gärna lite kort om dig själv och din text.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL