Tomas Akenine-Möller & André Möller debuterar med spänningsroman om Lunds akademiska värld

Tomas Akenine-Möller & André Möller. Foto: Privat

Vi är två bröder som debuterar som romanförfattare. Tidigare har vi publicerat akademiska verk, då den ena av oss är professor i datavetenskap och den andra doktor i religionshistoria. Vi har alltid tyckt om att skriva och har oberoende av varandra påbörjat flera skönlitterära texter, men våra försök att nå i mål har alltid runnit ut i sanden eller inte blivit bra nog. Det var först när vi slog ihop våra krafter som vi lyckades ro iland ett manus som vi var riktigt nöjda med. Att skriva tillsammans gav oss förstärkt kreativitet och dubbel glädje. 

Gamla Kirurgen är en klurig spänningsroman förankrad i den akademiska världen i Lund. Titeln anspelar på en majestätisk byggnad som tidigare tjänstgjort som kirurgisk klinik. Genom att flirta med pusseldeckargenren vill vi ta med läsaren på en fartfylld resa där varje kapitel pekar framåt och uppmanar läsaren att vända blad. Vår förhoppning är att boken ska ge oss möjlighet att få ge ut även uppföljaren, och uppföljaren till den.

Gamla kirurgen

Gamla kirurgen

Lundaprofessorn Luka Zlatar ska precis bli invald i ett hemligt sällskap när initieringen avbryts av ett dödsfall. Han finner sig abrupt inkastad i en virvel av mord, svarta affärer och familjehemligheter. Frågan ekar inom honom: Varför var just hon tvungen att dö? 

Det har gått tjugotre år sedan han sist träffade sin gamla studiekamrat och exflickvän Jessica. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL