Denna artikel sponsras av författare/förlag

Sigrid Tostesdotter skriver om våra rötter, frihet och gemenskap

Foto: Istock

I boken Svea moder får vi följa Sveriges historia från små områden till ett rike, Svea rike. Det är en berättelse om vad som förenar människor.

Året är 1010 och Europa är splittrat. Muslimska arméer tar över svaga europeiska riken där de bosätter sig och det kristna Bysantinska riket utmanas. Faller det skulle Europas framtid förändras helt. Långt bort i norr lever de asatroende ätterna, försvarade av elitkrigare, Ulvhednar, som valts ut av Oden.

Kontinentens kristna kungar behöver hjälp att hålla ihop länderna och vänder sig till slut till de nordiska krigarna, som övertygas om att ansluta till kampen för Europa. Den visar sig också handla om Nordmännens rätt till sina förfäders land.

Jorun, vars far är befälhavare för Ulvhednarna, har tränats för ett liv med krig men skulle hellre vara långt därifrån. Trots det tvingas hon till kamp för att rädda sitt folk och skapa ett nytt gemensamt rike, under en kung. Parallellt pågår det stora religiösa kriget.

Svea Moder

Svea Moder

  • Förlag: Vulkan
  • Format: Storpocket
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2022-01-19
  • ISBN: 9789189286009

I Svea moder får vi följa Sveriges historia, från små områden till ett rike, Svea rike. Det är en berättelse om vad som förenar människor och som vill ge en förståelse för varifrån vi kommer och vilken kultur som fortfarande lever kvar i Skandinavien.

Det är Sigrid Tostesdotter som nedtecknat historien. Boken talar om att det var hennes roll att föra den vidare. Hennes berättelse visar på att många av de problem vi har idag, de har tidigare vuxit sig starka även i en annan tid. Vad betyder våra rötter, vårt kulturella arv? Och framför allt, vad gör vi för att skydda det som är grunden till vårt nuvarande välstånd och vår syn på frihet och gemenskap?

Boken är en inlaga i västvärldens tankevärld och de förändringar som nu sker. Den vill väcka känslor, och ställa frågor. De stora frågorna, som var kommer jag ifrån som svensk, vad förenar oss och hur ser ett Sverige ut utan en gemensam kultur? Det tar många mansår att röja en åker från sten. Åkrar vi hundratals år senare fortfarande skördar tack vare det hårda arbete våra förfäder lagt ned. Vi borde vara tacksamma, men tar det ofta för givet och förslösar därmed de gåvor som är våra att ge vidare till våra barn.

Svea Moder

Svea Moder
Författare
Förlag Vulkan
GenreSvenska berättare
FormatStorpocket
SpråkSvenska
Antal sidor364
Vikt0
Utgiven2022-01-19
SABHc
ISBN 9789189286009

Året är 1010.
Jorun har förberetts för ett liv med krig, men drömmer om familj långt borta från blodiga slagfält. Gudarna vill annorlunda och hon tvingas att bli en pjäs i ett spel hon inte förstår.

Jarl Amund, hennes far, är befälhavare för mytomspunna elitkrigare som valts ut av Oden. Dessa Ulvhednar har i århundradet skyddat de Asatrogna folken och deras traditioner.

Som alla Nordmän lever de i ätter som delar språk och kultur, men som hedrar styrka och ambition. Det finns många skäl att dra svärdet ur skidan och rikta det även mot fränder.

I ett splittrat Europa erövrar muslimska arméer försvagade kungadömen och bosätter sig med rättroende i tidigare kristna länder. Drömmen om ett enda stort islamskt kalifat har förberetts i generationer. Faller slutligen det kristna Bysantinska riket får Europa nya herrar och en ny gud.

I desperation vänder sig kristna kejsare och kungar till de högresta krigarna från norr. Med påminnelse om släktband och löften om guld övertygas de att ansluta.

I kriget på kontinenten ändras allt. Hotet gäller inte bara Europas framtid utan även Nordmännens rätt till sina förfäders land.

För att rädda sitt folk måste Jorun bryta fränders lojalitet till den egna ätten och skapa ett nytt gemensamt rike under en kung. Dessutom byta ut deras uråldriga gudar mot en enkel man uppspikad på ett kors.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll är artiklar som finansieras av förlag eller författare som vill förmedla information om sina böcker. Det kan även vara andra företag med tjänster eller produkter, främst relaterade till böcker. Är du intresserad av att köpa sponsrade artiklar så kontakta en av våra säljare på sales@boktugg.se. Läs mer om våra alternativ för annonsering

sales@boktugg.se