Mark Esper i ny bok: Trump ville skjuta kritiker i benen

USA:s tidigare president Donald Trump. Arkivbild: Joe Maiorana/AP/TT.

Insikter om USA:s tidigare president Donald Trumps tankar och åsikter torgförs i böcker från dem som var med i Vita huset när det begav sig.

Senast ut är förre försvarsministern Mark Esper, som offentliggör utdrag ur en nyskriven bok. Där hävdar Esper att Trump vädrade åsikten om att öppna eld mot demonstranter som protesterade utanför Vita huset 2020.

”Kan ni inte bara skjuta dem. Bara skjuta dem i benen eller något sådant”, sade Trump i ett möte i Ovala rummet.

Enligt dåvarande minister Esper, som var med i rummet, var presidenten högröd i ansiktet och klagade högljutt över protester mot polisvåld, och specifikt George Floyds död i Minneapolis.

I en tidigare bok av journalisten Michael Bender finns uppgifter om att Trump föreslagit militära insatser mot demonstranter, något som general Mark Milley kraftfullt argumenterat emot.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.