Denna artikel sponsras av författare/förlag

Magnus Lagerkvist vill skapa debatt med ny bok om Sveriges framtid

Författaren Magnus Lagerkvist.

Med boken Sveriges nedgång och … vill Magnus Lagerkvist göra ett inlägg i framtidsdebatten baserat på femtio års erfarenhet.

Magnus Lagerkvist har skrivit en rad böcker, redan 1968 var han redaktör för boken Hotet mot miljön som följdes av Vår miljö – din sak året därpå. 1996 kom han ut med Beslutseffektivitet – den fjärde rationaliseringsrevolutionen på Ekerlids förlag. Sedan blev det ett uppehåll i skrivandet.

– Jag började skriva i 18-årsåldern men har nu haft ett uppehåll på 25 år, konstaterar Magnus Lagerkvist.

Den nya boken har titeln Sveriges nedgång och … Den slutar avsiktligt med tre punkter. Frågan är om det ska läsas som ”nedgång och fall” eller möjligen ”nedgång och återkomst”.

– Drygt femtio år av yrkesverksamhet både i förvaltning och näringsliv men främst som entreprenör har lärt mig en del. Detta är ett försök till program för ett bättre Sverige – anspråksfullt, men vill man försöka förändra så måste man försöka börja, säger Magnus Lagerkvist.

Bland kapitelrubrikerna i boken (som författaren kallar ett ”galleri av beskrivningar om vad som håller på att hända i Sverige” men även förslag på vad som kan och måste göras) finns Det lilla landets dilemma, Rekordåren, Medelklassens död, Slå ihop kommunerna – sänk skatterna och Bristen på operativ kunskap.

– Det är ett inlägg i den politiska framtidsdebatten. Målgrupperna är främst det politiska systemet inklusive journalister och företagsledare.

Magnus Lagerkvist hoppas att den ska väcka debatt. Han undrar exempelvis varför ingen vågar skriva om eller tar upp frågorna om kommunsammanslagning. Han menar att politikerna och de politiska partierna har stängt in sig i alltför snäva cirklar och inte vågar gå utanför dessa.

– Boken bygger på kunskaper jag fått i vår ordinarie verksamhet.

I kapitel som ”Program för Sverige”, ”Hur ska vi komma dit?” och ”Det går att förändra bara man vet hur det fungerar” pekar Magnus ut riktningen som han hoppas att beslutsfattarna ska gå.

– Det är inte för sent ännu, men vi måste sätta igång.

Det dröjde 25 år mellan de två senaste böckerna av Magnus Lagerkvist. Så länge ska inte läsarna få vänta på nästa bok.

– Jag skriver på en ny bok om de framgångsrika företagsledare jag arbetat med, avslöjar Magnus Lagerkvist.

Om författaren

Magnus Lagerkvist är grundare och ägare till Lagerkvist & Partners som har 41 kontor i 55 länder. Han har mångårig erfarenhet som konsult främst inom exportbranscher och jobbar ofta med globala strategier och kring uppköp och sammanslagningar. Han har även skrivit ett flertal böcker.

Sveriges nedgång och... : en bok om Sveriges framtid och varför vi är där

Sveriges nedgång och... :  en bok om Sveriges framtid och varför vi är där
Författare
Förlag BoD
GenreSamhälle, politik och debatt
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor184
Vikt550 gr
Utgiven2022-01-24
SABO
ISBN 9789180079242
Denna bok är ett galleri av beskrivningar om vad som håller på att hända i vårt land, förslag på vad som måste göras och beskrivningar att det går fast många inte tror det.

De politiska partierna och politiken har stängt in sig i snäva cirklar, som man ej vågar gå utanför, vilket inte är ovanligt i ett litet land. Det kan också hända i större länder men där korrigerar det sig ofta snabbare.

Drygt 50 år av yrkesverksamhet både i förvaltning och näringsliv men främst som entreprenör har lärt mig en del. Detta är ett försök till program för ett bättre Sverige, anspråksfullt, men vill man försöka förändra så måste man försöka börja. Annars blir det Sveriges nedgång och fall i stället för Sveriges nedgång och återkomst eller uppgång.
Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll är artiklar som finansieras av förlag eller författare som vill förmedla information om sina böcker. Det kan även vara andra företag med tjänster eller produkter, främst relaterade till böcker. Är du intresserad av att köpa sponsrade artiklar så kontakta en av våra säljare på sales@boktugg.se. Läs mer om våra alternativ för annonsering

sales@boktugg.se