Frank Langella får lämna inspelningen av "The fall of the house of Usher" sedan han anklagas för att ha betett sig olämpligt mot en medskådespelare. Arkivbild: Matt Sayles/AP.

Frank Langella får sparken från Edgar Allan Poe-filmatisering på Netflix

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Den Oscarsnominerade skådespelaren Frank Langella har fått lämna inspelningen av serien ”The fall of the house of Usher” (baserad på novellen av Edgar Allan Poe) efter ”oacceptabelt beteende”.

Enligt en utredning anklagas den 84-årige stjärnan för sexuella trakasserier, där han bland annat ska ha fällt olämpliga kommentarer till en kvinnlig motspelare, skriver Deadline.

Den åtta avsnitt långa serien, som har kommit halvvägs in i produktionen, är baserad på novellen Huset Ushers undergång av Edgar Allan Poe (utgiven på svenska av Novellix 2013) och beskrivs som en ”episk berättelse om girighet, galenskap och tragedi”.

Langella skulle ha spelat Usher-dynastins patriark Roderick Usher och inspelningen kommer nu att fortsätta med scener som inte involverar hans karaktär tills en ersättare har utsetts. I övriga roller syns bland andra Carla Gugino, Mary McDonnell, Carl Lumbly och Mark Hamill.

Frank Langella Oscarsnominerades för sin roll som Richard Nixon i ”Frost/Nixon” 2008 och sågs senast i Aaron Sorkins rättegångsdrama ”The trial of the Chicago 7”.

Netflix har bekräftat de faktiska omständigheterna men vill enligt Deadline inte kommentera saken ytterligare.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.