Frank Langella får sparken från Edgar Allan Poe-filmatisering på Netflix

Frank Langella får lämna inspelningen av "The fall of the house of Usher" sedan han anklagas för att ha betett sig olämpligt mot en medskådespelare. Arkivbild: Matt Sayles/AP.

Den Oscarsnominerade skådespelaren Frank Langella har fått lämna inspelningen av serien ”The fall of the house of Usher” (baserad på novellen av Edgar Allan Poe) efter ”oacceptabelt beteende”.

Enligt en utredning anklagas den 84-årige stjärnan för sexuella trakasserier, där han bland annat ska ha fällt olämpliga kommentarer till en kvinnlig motspelare, skriver Deadline.

Den åtta avsnitt långa serien, som har kommit halvvägs in i produktionen, är baserad på novellen Huset Ushers undergång av Edgar Allan Poe (utgiven på svenska av Novellix 2013) och beskrivs som en ”episk berättelse om girighet, galenskap och tragedi”.

Langella skulle ha spelat Usher-dynastins patriark Roderick Usher och inspelningen kommer nu att fortsätta med scener som inte involverar hans karaktär tills en ersättare har utsetts. I övriga roller syns bland andra Carla Gugino, Mary McDonnell, Carl Lumbly och Mark Hamill.

Frank Langella Oscarsnominerades för sin roll som Richard Nixon i ”Frost/Nixon” 2008 och sågs senast i Aaron Sorkins rättegångsdrama ”The trial of the Chicago 7”.

Netflix har bekräftat de faktiska omständigheterna men vill enligt Deadline inte kommentera saken ytterligare.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL