Webtoon köper japansk ebokstjänst

🦊 WEBBSERIER: På svenska säger vi tecknade serier vilket blivit lite problematiskt med tanke på tv-serier och ljudboksserier. Utomlands är i alla fall webcomics ett begrepp och världens största … plattform för tecknade serier online. En stor del av utbudet är manga. Nu har i alla fall Webtoons japanska dotterbolag Line Digital Frontier köpt eBook Initiative Japan (som tillhandahåller 800 000 verk, både eböcker och POD, varav 95 % manga) vilket ska göra Webtoons inte bara ”big in Japan” utan störst även där.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.