Författaren Johanna Ekström är död

Författaren och konstnären Johanna Ekström är död. Arkivbild: Erik Simander/TT.

Författaren och konstnären Johanna Ekström har gått bort i sviterna av cancer. Det uppger hennes far, Per Wästberg, för Svenska Dagbladet.

Johanna Ekström var främst känd som författare, men var också verksam som konstnär. 22 år gammal debuterade hon som poet med Skiffer och gav sammanlagt ut sju diktsamlingar.

2012 kom hennes självbiografiska bok Om man håller sig i solen där hon skrev om sin uppväxt i en välkänd svensk kulturfamilj. Hennes mor, Margareta Ekström, var författare, översättare och kritiker och hennes far Per Wästberg författare och ledamot i Svenska Akademien.

I boken Meningarna från 2020 skrev Johanna Ekström om relationen till sin mamma, som för 25 år sedan drabbades av en stroke.

Johanna Ekström blev 51 år.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.