Orest Lastow debuterar med thriller om fysikens gåtor

Orest Lastow, debutant. Foto: Annika Persson

Jag började skriva sent. Det var först efter att ha fyllt femtio som jag började skriva på allvar. Det var då idén kom. Jag ville skriva en annorlunda spänningsroman med inslag av science fiction. Den skulle bygga på riktig fysik och ha forskare i huvudrollerna. Romanen blev en trilogi och jag började leta efter ett förlag.

Jag är fysiker men har ägnat större delen av mitt liv åt forskning och utveckling av inhalerade läkemedel. Jag har alltid haft många idéer till nya produkter. Efter femton år på AstraZeneca tog jag steget och blev entreprenör. 2013 grundade jag Iconovo som utvecklar läkemedelsprodukter baserade på mina uppfinningar. Efter att ha vuxit till 25 anställda och en framgångsrik börsintroduktion bestämde jag mig för att lämna VD-rollen och bli forskningschef.

Sedan ett år delar jag tiden mellan att uppfinna nya produkter och skriva. Förra året blev det fyra nya patentansökningar och manus till en ny fristående roman. Nu håller jag på att skriva andra delen i en ny trilogi.

Vårt liv är inte vårt

Vårt liv är inte vårt

När Lundastudenten Ulla rensar efter sin morfar, som hittats mördad i sin lägenhet, finner hon kvarlämnade anteckningar som totalt förändrar bilden av honom. Den till synes anonyme taxiföraren från Iran visar sig överraskande nog ha bedrivit avancerad forskning tidigare i livet. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter