EvaLiz Persson debuterar med dystopisk framtidsskildring för unga

Debutanten EvaLiz Persson. Foto: Mimmi Westerlund

Jag hade en mardröm i slutet av 90-talet och den drömmen finns idag 2022 som en utgiven bok. Detta var alltså Pre-Covid och tankarna på ett tredje världskrig var ännu långt borta. Romanen är alltså mardrömslik men ändå mycket hoppfull och full av liv trots att jag dödar stora delar av mänskligheten i den.

Solidaritet, kamp mot övermakten och att dessutom alltid kritiskt granska nyheter – och framför allt diskutera dessa – var viktiga delar när jag växte upp i Kramfors, Ådalen, Höga Kusten. Det är också vad jag som lärare vill förmedla till alla ungdomar: går man samman kan man uträtta storverk och ­­kontrollera alltid fakta först.

Berättelsen skrevs alltså ner på några veckor för över 20 år sedan men manuset har omarbetats efter varje refusering och blivit tydligare i både form och språk för att sedan med förlagets hjälp få den sista touchen.

Från mardröm till releasepartyt har det varit en otrolig resa och jag hoppas att jag får göra den igen – snart.

Andra sidan

Andra sidan

Tänk dig att gräs, träd, sjöar och djur är sådant som du bara kan läsa om i gamla historieböcker eller se på film. Tänk dig att aldrig få gå utomhus, att din bästa vän är en dator, att du aldrig får träffa någon annan människa än via skärmen. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,