”En man som heter Otto” säljs för rekordsumma – Ove byter namn i USA-filmatisering

tom hanks otto ove film
Tom Hanks ska göra "En man som heter Ove" i den amerikanska versionen – där huvudpersonen i stället kallas Otto. Foto: Richard Shotwell.

Den amerikanska filmatiseringen av Fredrik Backmans succéroman En man som heter Ove med Tom Hanks i huvudrollen har sålts till Sony för en rekordsumma, skriver Deadline.

Efter en budgivning med flera företag inblandade betalade Sony en halv miljard kronor för filmen, som i USA kommer att få titeln ”En man som heter Otto”.

SF Studios producerar filmen med Fredrik Wikström Nicastro som svensk producent ihop med Tom Hanks fru Rita Wilson, Tom Hanks och Gary Goetzman.

Förutom Tom Hanks syns Mariana Treviño, Rachel Keller och Manuel Garcia-Rulfo i rollerna. Manuset är skrivet av David Magee (”Berättelsen om Pi”) och Marc Forster (”Quantum of solace”) regisserar.

Boktuggs fotnot: Den stora frågan är nu om det kommer en movie-tie-in med den nya titeln även som bok?

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL